|

Yle: Nya säkerhetslinjer för konfirmationsläger på väg

NyhetsbildZoom
Den omkomna 15-åringen deltog i ett läger som Väståbolands svenska församling i Pargas arrangerade. Foto: Linnea de la Chapelle/SPT
Grundsäkerheten är ändå på hög nivå, säger man från kyrkans sida.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Stefan Myrskog, ledande sakkunnig vid kyrkans central för det svenska arbetet, säger till Svenska Yle att det redan finns tydliga direktiv för hur man ska agera om en nödsituation uppstår på ett konfirmationsläger.

Frågan om kyrkans säkerhet aktualiserades i och med skidolyckan i Himos där en 15-årig konfirmand förolyckades.


Myrskog säger att man håller på att uppdatera kyrkans säkerhetsdokument, men att grundsäkerheten är på en hög nivå. De riktlinjer och säkerhetsdokument som redan finns följer konsumentsäkerhetslagens föreskrifter.

De ledare som finns med under konfirmationsläger får ofta en utbildning, den skiljer sig dock från församling till församling. Många håller kurser i första hjälpen. Också konfirmanderna får säkerhetsinformation i samband med konfirmationsundervisningen.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Utrikes

Svårt få fram hjälp i krisdrabbade Moçambique – hundratusentals i nöd

Hundratusentals människor behöver akut hjälp efter cyklonen Idai i sydöstra Afrika. Vägar och telefonnät har förstörts, internet är utslaget och hjälparbetare når inte fram till de katastrofdrabbade områdena.

Nyhetsbild
Ekonomi

Juha Häkkinen ser tillgången till arbete som viktigast – "Österbotten är Finlands exportmotor"

VASA Infrastruktur, utbildning och arbetskraft. Det är Juha Häkkinens recept för en framgångsrik region. I dag mår Österbotten bra – men det gäller att hela tiden vara vaksam, inget kommer av sig själv. Bakom framgångarna ligger hårt arbete.

Nyhetsbild
Övriga annonser

En perfekt mix av utmaningar och möjligheter

ANNONS FRÅN NOVIA

Yrkeshögskolan Novia erbjuder högklassig utbildning på svenska, på fyra olika orter. - Jag är nöjd med studierna och alla de möjligheter de gett mig, säger Olya Tsikhanchuck.

Mest läst senaste veckan