|

Lodjur avlivades i Joensuu

NyhetsbildZoom
Lodjuret på bilden har inget med lodjuret i artikeln att göra. Foto: Arkiv/Johan Hagström
Lodjuret hade rört sig i ett område med bostadshus under torsdagen och fredagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Viltvårdsföreningen i Joensuu sköt ett lodjur på begäran av polisen på fredagen. Lon hade rört sig i ett område med bostadshus under torsdagen och fredagen. Polisen beslutade först att djuret skulle jagas bort från bosättningen och senare kom beslutet att det skulle avlivas.

Lon kommer nu att skickas till Livsmedelsverket i Uleåborg för undersökning. Enligt Naturresursinstitutet uppskattning fanns det 1865–1990 över ett år gamla lodjur i Finland före jaktsäsongen 2018-2019.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Man sköts i höger ljumske i Kristinestad – mobilen stoppade en del av haglen

I morgon begärs en 41-årige man misstänkt för skottdramat i Kristinestad i fredags häktad. Han sköt offret i ljumsken med hagelgevär. Offret hade en osannolik tur.

Nyhetsbild
Ekonomi

Elho går som tåget – "Allt tyder på att vi slår nytt rekord"

Det råder en stark framtidstro på Elho i Bennäs. En global effektivisering av jordbruket står för dörren och Elho tillverkar maskiner som höjer produktiviteten avsevärt inom lantbruket.

Lokalt

Rekordmånga ville läsa om folkomröstningen – Vasabladet.fi överbelastades

Intresset för Vasabladets rapportering från folkomröstningen i Korsholm var stort på söndagskvällen – så stort att nyhetssajten till sist blev överbelastad.

Nyhetsbild
Övriga annonser

En perfekt mix av utmaningar och möjligheter

ANNONS FRÅN NOVIA

Yrkeshögskolan Novia erbjuder högklassig utbildning på svenska, på fyra olika orter. - Jag är nöjd med studierna och alla de möjligheter de gett mig, säger Olya Tsikhanchuck.

Mest läst senaste veckan