|

Testa att köra en elbil i helgen – miljövänliga bilar visas upp på Vasa torg

NyhetsbildZoom
Såväl el-, biogas- och bioetanolbilar finns på plats på torget i Vasa. Bilen på bilden är en av Vasa stads elbilar. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
Har du undrat hur man konverterar en bensinbil till gas- eller etanoldrift? Det här och andra miljövänliga sätt presenteras på lördag på Vasa torg.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Förutom information om bioavfall, biogasproduktion och om hur gasen används i trafiken får även deltagare chans att testköra bilar. Såväl el-, biogas- och bioetanolbilar finns på plats. 

Evenemanget ordnas av Vasa universitet och Teknologicentrum Merinova, inom ramen av projekt ”Tulevaisuuden kestävä autoilu Vaasan seudulla”, på svenska "Framtidens hållbara bilism i Vasaregionen". 

Evenemanget ordnas klockan 11–15.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Man sköts i höger ljumske i Kristinestad – mobilen stoppade en del av haglen

I morgon begärs en 41-årige man misstänkt för skottdramat i Kristinestad i fredags häktad. Han sköt offret i ljumsken med hagelgevär. Offret hade en osannolik tur.

Nyhetsbild
Ekonomi

Elho går som tåget – "Allt tyder på att vi slår nytt rekord"

Det råder en stark framtidstro på Elho i Bennäs. En global effektivisering av jordbruket står för dörren och Elho tillverkar maskiner som höjer produktiviteten avsevärt inom lantbruket.

Lokalt

Rekordmånga ville läsa om folkomröstningen – Vasabladet.fi överbelastades

Intresset för Vasabladets rapportering från folkomröstningen i Korsholm var stort på söndagskvällen – så stort att nyhetssajten till sist blev överbelastad.

Nyhetsbild
Övriga annonser

En perfekt mix av utmaningar och möjligheter

ANNONS FRÅN NOVIA

Yrkeshögskolan Novia erbjuder högklassig utbildning på svenska, på fyra olika orter. - Jag är nöjd med studierna och alla de möjligheter de gett mig, säger Olya Tsikhanchuck.

Mest läst senaste veckan