|

Testa att köra en elbil i helgen – miljövänliga bilar visas upp på Vasa torg

NyhetsbildZoom
Såväl el-, biogas- och bioetanolbilar finns på plats på torget i Vasa. Bilen på bilden är en av Vasa stads elbilar. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
Har du undrat hur man konverterar en bensinbil till gas- eller etanoldrift? Det här och andra miljövänliga sätt presenteras på lördag på Vasa torg.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Förutom information om bioavfall, biogasproduktion och om hur gasen används i trafiken får även deltagare chans att testköra bilar. Såväl el-, biogas- och bioetanolbilar finns på plats. 

Evenemanget ordnas av Vasa universitet och Teknologicentrum Merinova, inom ramen av projekt ”Tulevaisuuden kestävä autoilu Vaasan seudulla”, på svenska "Framtidens hållbara bilism i Vasaregionen". 

Evenemanget ordnas klockan 11–15.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Ekonomi

"Österbotten är Finlands exportmotor"

VASA Infrastruktur, utbildning och arbetskraft. Det är Juha Häkkinens recept för en framgångsrik region. I dag mår Österbotten bra – men det gäller att hela tiden vara vaksam, inget kommer av sig själv. Bakom framgångarna ligger hårt arbete.

Nyhetsbild
Lokalt

Ledande tjänsteman slutar i Kaskö

Turbulensen inom stadsförvaltningen i Kaskö fortsätter. Nu har en ledande tjänsteman igen sagt upp sig, efter bara ett knappt år på posten.

Nyhetsbild
Övriga annonser

En perfekt mix av utmaningar och möjligheter

ANNONS FRÅN NOVIA

Yrkeshögskolan Novia erbjuder högklassig utbildning på svenska, på fyra olika orter. - Jag är nöjd med studierna och alla de möjligheter de gett mig, säger Olya Tsikhanchuck.

Mest läst senaste veckan