|

Händer i dag: Niskanen går för seger i Holmenkollen

NyhetsbildZoom
Iivo Niskanen skidade hem ett VM-brons på 15 kilometer klassiskt i Seefeld. Foto: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa
Dags för den prestigefyllda femmilen i norska Holmenkollen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Iivo Niskanen valde att stå över 50 kilometer i fri stil som avslutade skid-VM i Seefeld. I stället har han siktat på det prestigefyllda 50-kilometersloppet i klassisk stil i världscupdeltävlingen i norska Holmenkollen i dag – en tävling han verkligen vill vinna.

– Jag har redan stortävlingsmedaljer, men ”Kollen” är en oerhört uppskattad tävling i Norge och i hela cupen. Om det är någon enskild tävling som jag verkligen vill vinna så är det den här. Även om man inte får en mästerskapsmedalj, så har det varit min dröm, sade Niskanen till Yle Urheilu förra veckan.

I loppet deltar även finländarna Anssi Pentsinen och Markus Vuorela.

Också Hans Christer Holund – som blev världsmästare på femmilen i Seefeld efter imponerande solokörning – finns med på startlistan. Kan norrmannen följa upp med en ny seger inför hemmapubliken i Holmenkollen? 

Tävlingen startar klockan 11 och sänds i både SVT 1 och Yle 2 samt på Yle Arenan.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Utrikes

Svårt få fram hjälp i krisdrabbade Moçambique – hundratusentals i nöd

Hundratusentals människor behöver akut hjälp efter cyklonen Idai i sydöstra Afrika. Vägar och telefonnät har förstörts, internet är utslaget och hjälparbetare når inte fram till de katastrofdrabbade områdena.

Nyhetsbild
Ekonomi

Juha Häkkinen ser tillgången till arbete som viktigast – "Österbotten är Finlands exportmotor"

VASA Infrastruktur, utbildning och arbetskraft. Det är Juha Häkkinens recept för en framgångsrik region. I dag mår Österbotten bra – men det gäller att hela tiden vara vaksam, inget kommer av sig själv. Bakom framgångarna ligger hårt arbete.

Nyhetsbild
Övriga annonser

En perfekt mix av utmaningar och möjligheter

ANNONS FRÅN NOVIA

Yrkeshögskolan Novia erbjuder högklassig utbildning på svenska, på fyra olika orter. - Jag är nöjd med studierna och alla de möjligheter de gett mig, säger Olya Tsikhanchuck.

Mest läst senaste veckan