|

Förvildade kor har tagit över by i Sverige

NyhetsbildZoom
Korna på bilden är inte de som nämns i artikeln. Arkivbild. Foto: Stina Stjernkvist/TT
Ett 20-tal kor, kvigor och tjurar i en liten by i Alvesta har rymt från sina hagar och vandrar förvildade runt i samhället, rapporterar SVT Nyheter Småland.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Det är skit. Vi har haft problem med de här korna i flera år och har tröttnat nu, säger en av ortsborna till SVT Nyheter Småland.

Förutom att korna riskerar att lida brist på mat och vatten så kan de utgöra en fara för allmänheten eftersom de rör sig ute på bilvägarna, uppger länsstyrelsen för SVT.

Ärendet ligger sedan flera månader tillbaka hos länsstyrelsen som inte lyckats få tag i djurägaren. Saken har därför dragit ut på tiden – och korna fortsätter att vandra omkring i byn.

– I förrgår stod de plötsligt på gårdsplanen igen. De är förvildade och sticker så fort en människa närmar sig. Jag har kontaktat polisen men ingenting händer, säger en ortsbo till SVT.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Ekonomi

"Österbotten är Finlands exportmotor"

VASA Infrastruktur, utbildning och arbetskraft. Det är Juha Häkkinens recept för en framgångsrik region. I dag mår Österbotten bra – men det gäller att hela tiden vara vaksam, inget kommer av sig själv. Bakom framgångarna ligger hårt arbete.

Nyhetsbild
Lokalt

Ledande tjänsteman slutar i Kaskö

Turbulensen inom stadsförvaltningen i Kaskö fortsätter. Nu har en ledande tjänsteman igen sagt upp sig, efter bara ett knappt år på posten.

Nyhetsbild
Övriga annonser

En perfekt mix av utmaningar och möjligheter

ANNONS FRÅN NOVIA

Yrkeshögskolan Novia erbjuder högklassig utbildning på svenska, på fyra olika orter. - Jag är nöjd med studierna och alla de möjligheter de gett mig, säger Olya Tsikhanchuck.

Mest läst senaste veckan