|

Vittne: Olycksplanet brann redan i luften

NyhetsbildZoom
Flygplanet från Ethiopian Airlines totalförstördes i kraschen. Foto: AP/TT
Flygbolaget Ethiopian Airlines och flygplanstillverkaren Boeing ska samarbeta på olycksplatsen för att ta reda på vad som orsakade den olycka som krävde nära 160 liv på söndagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kraschen inträffade bara minuter efter det att planet hade lyft från huvudstaden Addis Abeba. Ombord på planet, som var på väg till Kenyas huvudstad Nairobi, fanns 149 passagerare med pass från över 30 länder samt åtta besättningsmedlemmar.

Flygbolaget Ethiopian Airlines och flygplanstillverkaren Boeing ska samarbeta på olycksplatsen för att försöka ta reda på orsaken.

– Planet brann redan när det kraschade i marken. Kraschen orsakade en stor explosion, säger vittnet Tegegn Dechasa till AFP.

Ett annat vittne, jordbrukaren Sisay Gemechu, säger att det såg ut som att planet var på väg mot ett öppet fält i närheten, men att det kraschade innan det hann fram.

Bland passagerarna fanns såväl turister som affärsresenärer och FN-personal. Enligt ett uttalande från FN kan 19 FN-medarbetare ha befunnit sig ombord, enligt organisationens dokumentation. Många var på väg till ett miljömöte i Nairobi.

Klockan 8.44, sex minuter efter starten, förlorade flygledarna kontakten med flygplanet. Kraschen skedde nära staden Bishoftu, omkring sex mil sydost om huvudstaden.

Visa fler

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Ledande tjänsteman slutar i Kaskö

Turbulensen inom stadsförvaltningen i Kaskö fortsätter. Nu har en ledande tjänsteman igen sagt upp sig, efter bara ett knappt år på posten.

Nyhetsbild
Inrikes

Åklagaren i polisrättegången: "En dyster bild av vad som skett inom polisen"

Åklagaren målade upp en väldigt sorglig bild av polisledningens agerande i samband med Jari Aarnios skumraskaffärer. Enligt åklagaren visste alla att allt inte stod rätt till, men valde att blunda.

Nyhetsbild
Övriga annonser

En perfekt mix av utmaningar och möjligheter

ANNONS FRÅN NOVIA

Yrkeshögskolan Novia erbjuder högklassig utbildning på svenska, på fyra olika orter. - Jag är nöjd med studierna och alla de möjligheter de gett mig, säger Olya Tsikhanchuck.

Mest läst senaste veckan