|

Piloter varnade för problem med Boeing-plan

NyhetsbildZoom
En Boeing 737 Max 8 tillhörande flygbolaget Norwegian. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT
Två piloter i USA har tidigare varnat för problem med flygplansmodellen Boeing 737 Max 8, rapporterar nyhetsbyrån AP.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det är samma flygplansmodell som vid olyckorna i Indonesien i oktober och i Egypten i söndags. Sammanlagt 346 personer omkom vid de båda olyckorna.

Piloterna har uppgett att flygplanen störtdykt strax efter att de slagit på autopiloten. I båda fallen har piloterna återfått kontroll över planen och rätat upp dem efter att autopiloten har kopplats bort. De båda säkerhetsrapporterna, som kom under förra året, är frivilliga och anonyma.

Enligt piloternas uppgifter ska planens datasystem inte vara orsaken till problemen.

Den europeiska luftfartsmyndigheten EASA meddelade på tisdagskvällen att alla flygningar med modellen Boeing 737 Max 8 stoppas efter söndagens flygkrasch i Etiopien. Beskedet kom efter att flera länder och flygbolag tidigare under dagen beslutat sig för att sluta använda flygmodellen. I USA tillåter däremot luftfartsmyndigheten FAA fortsatt flyg med Boeing-planen.

|

Misstänkt gömde sig i hemlig bunker i tre år

Nyhetsbild
Polisens utredare undersöker bunkern i skogen någon mil från staden Wasau i Wisconsin. Foto: WSAW-TV/AP/TT
I februari 2016 försvann Jeremiah Button, 44 år. Det var då bara några veckor tills han skulle ställas inför rätta för sexbrott mot barn och barnpornografibrott i USA. I över tre år gömde han sig i en egentillverkad bunker.

Mest läst senaste veckan