ISHOCKEY FM-ligan

• Pelicans – Sport 5–1 (2–0, 1–1, 2–0)
  • I: 00.38 Jesse Mankinen (Miska Siikonen, Severi Lahtinen) 1–0, 06.00 Severi Lahtinen (Jesse Ylönen) 2–0.
  • II: 22.00 Oliwer Kaski (Antti Tyrväinen, Hannes Björninen) 3–0, 34.45 Valtteri Viljanen (Tony Sund, Jesse Paukku) 3–1.
  • III: 52.17 Hannes Björninen (Mikko Kousa, Jesse Saarinen) 4–1 pp. 59.43 Juhamatti Aaltonen 5–1 TM.
  • Mv: Sami Aittokallio (Sport), 11+7+2=20
  • Juho Olkinuora (Pelicans) 4+11+8 = 23
  • Publik: 4447

Det började illa – Pelicans gjorde mål på sitt första anfall. Sports målvakt Sami Aittokallio blockerade först ett skott, men efter strul vid sidan om målet kunde Lahtislaget gå upp i ledningen genom Jesse Mankinen.

Efter sex spelade minuter kom nästa stöt. På en kontring kunde Severi Lahtinen ensam driva upp pucken innan han kyligt kilade in den mellan benen på Aittokallio.

Hemmalaget ledde med 3–0 innan Sport i mitten av andra perioden fick sin första puck i nätmaskorna när Valtteri Viljanen testade skott från avstånd.

I början av sista perioden gjorde Hannes Björninen 4–1 i powerplay. Sport tog ut målvakten och timeout, men ingenting hjälpte. Juhamatti Aaltonen satte sista spiken i kistan i tomt mål med femton sekunder kvar av matchen.

Det är därmed JYP som tar den tionde och sista slutspelsplatsen.