|

Google lanserar spelplattformen Stadia

Google lanserar en ny spelplattform. Zoom
Foto: Skärmklipp

Google lanserar en ny spelplattform.

Googles nya spelplattformen Stadia låter användare strömma spel genom webbläsaren utan att behöva vänta på att innehåll först laddas ner till enheten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Googles vice ordförande Phil Harrison berättade om nyheterna under en presentation i samband med spelkonferensen Game Developers Conference i San Francisco i USA.

Tekniken ska använda sig av Googles molntjänster och globala nätverk av serverhallar för att erbjuda spel till användarna. Enligt Harrison ska Stadia fungera på stationära och bärbara datorer, surfplattor och telefoner samt på tv-apparater som är anslutna till Googles mediaspelare Chromecast.

Google beräknas ha sålt spelappar för 21,5 miljarder dollar, motsvarande knappt 200 miljarder kronor, under förra året, enligt analysföretaget Sensor Tower.

Siffran ska sättas i relation till konkurrenten Apple som sålde spelappar för 33 miljarder dollar under samma år.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Kom i skidform trots snöbristen

Träningsprofilen Anna Lissjanis visar och ger exempel på olika träningsvarianter inför skidsäsongen trots snöbrist.
Foto: Foto: Jonas Ekströmer / TT

Träningsprofilen Anna Lissjanis visar och ger exempel på olika träningsvarianter inför skidsäsongen trots snöbrist.

Visst går det att träna skidmusklerna utan snö. Lösningen är rullskidor, stakmaskin, rodd, styrkeövningar och stavgång i backe.

Mest läst senaste veckan