|

Regissören Larry Cohen är död

NyhetsbildZoom
Larry Cohen tillsammans med frun Cynthia Cohen. Foto: Phil McCarten / AP / TT
Den amerikanske manusförfattaren och regissören Larry Cohen är död, skriver Hollywood reporter. Han blev 77 år gammal.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Cohen började karriären som manusförfattare för olika tv-serier under 1960-talet och debuterade som regissör med filmen Bone (1972).

Efter det följde de två blaxploitationfilmerna "Black Casesar" (1973) och "Hell up in Harlem" (1974). Larry Cohen ligger även bakom den kultförklarade mördarbebeis-rysaren "Det lever" från 1974 och skräckfilmen "Varulv på villovägar" från 1981.

På senare år var han mest verksam som manusförfattare. Han har bland annat skrivit manuset till "Phone booth" från 2002, med Colin Farrell i huvudrollen.

Larry Cohen dog i Los Angeles under lördagskvällen, omgiven av sina närmaste. Det uppger vännen och skådespelaren Shade Rupe för Hollywood reporter.

|

Vännerna minns Avicii – ett år sedan hans död

Nyhetsbild
Tim "Avicii" Bergling. Pressbild. Foto: Pressbild
Ett år efter Tim "Avicii" Berglings död hyllas hans minne över hela världen.– Mina tidigaste minnen av honom är att han var väldigt nyfiken på världen, säger Aviciis turnéledare i en radiointervju.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Bristen på trafikvett irriterar Christian – därför fotar han de som bryter mot reglerna

VASA Det är förbjudet att svänga vänster från Sandviksgatan in på Skolhusgatan. Ändå är det många bilister som slarvar, säger fotografen Christian Nylund. Han har nu samlat ihop en diger lunta bildbevis på trafiksyndare.

Nyhetsbild
Resfeber

Korsika – karg elegans mitt i Medelhavet

Korsika är en av Medelhavets allra vackraste öar. Den är inte publikfriande, men om du uppskattar en mindre insmickrande form av elegans har du kommit rätt.

Nyhetsbild
Lokalt

Brandmästare har tröttnat på påskhysset – "Den här traditionen förstår jag inte"

MALAX Österbottens räddningsverk hade under natten till söndagen fullt upp med att släcka brandfarliga påskhyss i bland annat Malax och Korsnäs. Ofoget krävde resurser från pågående byggnadsbrand.

Nyhetsbild
Lokalt

Vi vill veta hur du firar påsk – skicka in dina bilder till oss!

Påskhäxor, ägg, godis...eller något helt annat? Vad gör du i helgen? Skicka in dina påskbilder till oss så publicerar vi dem i ett bildspel på webben.

Mest läst senaste veckan