|

Regissören Larry Cohen är död

NyhetsbildZoom
Larry Cohen tillsammans med frun Cynthia Cohen. Foto: Phil McCarten / AP / TT
Den amerikanske manusförfattaren och regissören Larry Cohen är död, skriver Hollywood reporter. Han blev 77 år gammal.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Cohen började karriären som manusförfattare för olika tv-serier under 1960-talet och debuterade som regissör med filmen Bone (1972).

Efter det följde de två blaxploitationfilmerna "Black Casesar" (1973) och "Hell up in Harlem" (1974). Larry Cohen ligger även bakom den kultförklarade mördarbebeis-rysaren "Det lever" från 1974 och skräckfilmen "Varulv på villovägar" från 1981.

På senare år var han mest verksam som manusförfattare. Han har bland annat skrivit manuset till "Phone booth" från 2002, med Colin Farrell i huvudrollen.

Larry Cohen dog i Los Angeles under lördagskvällen, omgiven av sina närmaste. Det uppger vännen och skådespelaren Shade Rupe för Hollywood reporter.

|

Topelius saga målas på göteborgska husfasader

Nyhetsbild
Så här ser Zacharias Topelius saga Hallonmasken ut när den tolkats av konstnären BK Foxx. – För mig handlar sagan om medkänsla och barmhärtighet, säger hon. Foto: Fredrik Åkerberg
Zacharias Topelius saga Hallonmasken och den finländska legenden om norrskenets uppkomst har blivit konst i Göteborgsregionen. En av väggmålningarna är nu Skandinaviens högsta.

Mest läst senaste veckan