|

Stort antal poliser deltar i övning i Vasa – trafiken i centrum kan påverkas

NyhetsbildZoom
Fler poliser än vanligt kommer att synas i Vasa centrum under tisdag och onsdag. Foto: Daniel Nissén
150 poliser övar på att kontrollera folkmassor.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Betydligt fler poliser än normalt kommer att synas i gatubilden i Vasa under tisdag och onsdag. Detta på grund av övningen JOUHA, det vill säga "joukkojenhallinta" – kontroll av folkmassor.

Totalt deltar 150 poliser från polisinrättningarna i Österbotten, Östra Finland, Helsingfors och Uleåborg samt olika samarbetspartner i övningen. Övningen är en del av polisens normala utbildningsverksamhet. Den påverkar inte den normala polisverksamheten, uppger Polisinrättningen i Österbotten i ett pressmeddelande.


Trafiken i Vasa centrum berörs

De områden som används under övningen kommer till största delen att stängas av och även trafiken kan komma att begränsas under korta stunder. Mest berörs trafiken i Vasa centrum och dess närhet på onsdag eftermiddag. Från polisens sida säger man att man strävar efter att minimera störningarna för allmänheten.

Under övningen kommer även rök- och ljudeffekter att användas. Detta sker under kontrollerade former och under ledningen av specialutbildad personal.

Kommentarer
|

En person omkom i Terjärvolycka

Nyhetsbild
Vägen vid olycksplatsen var avstängd i flera timmar efter krocken. Foto: Kaj Ritala
En personbil och en långtradare krockade på Högnabbavägen i Terjärv på måndagsförmiddagen. Personen som körde personbilen omkom medan passageraren fördes till sjukhus för vård.

Mest läst senaste veckan