|

Spira Ensemble dubbel pristagare i internationell körfestival

NyhetsbildZoom
Spira Ensemble klarade sig bra i körtävling i Tallinn. Foto: Kai Bäckström
Kören Spira Ensemble fick delat första pris i klassen för samtida musik i körfestivalen Tallinn International Choir Festival den 11–14 april.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Spira delade första platsen med Ellerheim Girls Choir från Estland.

Spira Ensemble vann även tredje pris i klassen för blandad kör och kvalificerade sig med sina poäng till Grand Prix-finalen som en av de sex bästa körerna.

I festivalen deltog sammanlagt runt 30 körer från hela världen. Tallinn International Choir Festival ordnades för sextonde gången.

Spira Ensemble grundades 2013 och är en progressiv blandad kör på det finländska musikfältet. Många av sångarna har en bakgrund i studentkörer. Många har också kopplingar till Österbotten. Kören var en av huvudgästerna på Vasa körfestival i fjol.

Spira leds av Kari Turunen.

Kommentarer

ÅA fick en miljon för satsning på fortbildning inom it, vård och språk

Nyhetsbild
Torbjörn Sandén, Lisbeth Fagerström och Fredrica Nyqvist är nöjda med att ha fått finansiering för ett stort fortbildningsprojekt i Vasaregionen. Foto: Johanna Långbacka
Åbo Akademi satsar på en ny verksamhetsmodell för fortbildning. Fokuset ligger på vård, flerspråkighet och it. – Vi har beaktat behovet på arbetsmarknaden, säger rektor Lisbeth Fagerström.

Mest läst senaste veckan