|

Två döda efter skottlossning i Helsingborg

NyhetsbildZoom
Polisens kriminaltekniker undersöker en bil i ett avspärrat område i Helsingborg efter att två män har hittats med mycket allvarliga skador. Foto: Johan Nilsson/TT
Två män i 20-årsåldern som skottskadades i Helsingborg i natt har avlidit av sina skador, meddelar polisen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Vi har ingen gripen och ingen misstänkt i nuläget, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Polisen larmades till platsen strax efter midnatt, där de två männen hittades. De fördes till sjukhus med mycket allvarliga skador.

– Personerna satt i en bil i ett bostadsområde i norra Helsingborg när de sköts. Det har uppmärksammats av folk, vi har flera vittnen som ska höras, säger Olsson.

Polisen behandlar brottet som en särskild händelse, och brottet rubriceras som mord eller dråp.

Ett område spärrades av och undersöktes av polisens tekniker under natten. Enligt TT:s fotograf på plats undersöktes bland annat en bil som finns innanför avspärrningarna.

För att öka tryggheten har polisen ökat sin närvaro i området.

– Vi kommer att ha två patruller på brottsplatsen hela dagen i trygghetsskapande syfte, säger Olsson.

Dådet är det femte fallet av skottlossning i Helsingborg där någon eller några träffats sedan januari i fjol. Den 13 januari 2018 sköts en 23-årig man ihjäl i området Närlunda.

Den 14 april samma år sköts en man i 20-årsåldern ihjäl med flera skott i området Bårslöv, och den 30 juni skott- och knivskadas fyra män i centrala staden, i samband med ett stort bråk med uppemot 25 inblandade.

Den 3 april 2019 skottskadas en man i 20-årsåldern i stadsdelen Söder. Även där föregicks skottlossningen av ett storbråk med 10 till 20 inblandade.

Kommentarer
|

Danska politiker rasar mot "respektlös" Trump

Nyhetsbild
Donald Trump är inte populär i Danmark i dag. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/TT
Förolämpande, barnsligt och respektlöst. Reaktionerna på Donalds Trumps inställda Danmarksbesök har inte låtit vänta på sig.

Mest läst senaste veckan