|

Frida Sigfrids vald till ny ordförande för Svensk ungdom

23-åriga Frida Sigfrids från Borgå är ny ordförande för Svensk ungdom. Här tillsammans med avgående ordförande Christoffer Ingo. Zoom
Foto: Anders Bergvik

23-åriga Frida Sigfrids från Borgå är ny ordförande för Svensk ungdom. Här tillsammans med avgående ordförande Christoffer Ingo.

Frida Sigfrids, 23, från Borgå är Svensk ungdoms nya förbundsordförande. Sigfrids valdes enhälligt på söndagen under förbundets kongress i Kristinestad.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Svensk ungdom är en föregångare i arbetet för att bromsa klimatförändringen, värna om de mänskliga rättigheterna och satsa på utbildning. Det är vi som förespråkar en hållbar ekonomi för att också unga ska kunna få pension då vi blir äldre och för att vi även i framtiden ska lyckas upprätthålla den välfärdsstat vi byggt upp, sade Sigfrids i sitt linjetal på kongressen. 

Sigfrids har under de senaste två åren fungerat som vice ordförande för förbundet. Till sin utbildning är hon politices kandidat. Sigfrids kandiderar också i EU-valet för SFP.

I sitt tal sa Frida Sigfrids att Svensk ungdom är de populistiska rörelsernas motpol i EU-valet.

– Det är vi som kämpar för allas lika värde varje gång vi går ut på kampanjfältet. Jag vill att vi jobbar för de unga och deras utbildning, för konkreta klimatåtgärder och för en attraktiv arbetsmarknad.

Annons
Sigfrids efterträder Christoffer Ingo som har innehaft ordförandeposten de senaste två åren. Han har också suttit i förbundsstyrelsen i fyra år

Frida Sigfrids kandiderar i EU-valet för SFP.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan