|

Niklas Nyberg HSS Medias nya vd och chefredaktör

Niklas Nyberg. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Niklas Nyberg.

Niklas Nyberg har utnämnts till verkställande direktör för HSS Media från och med den 1 maj 2019. Han utnämns även till HSS Medias chefredaktör. Nyberg, född 1977, har varit chefredaktör på Vasabladet sedan hösten 2014 och innehaft rollen som tf vd för HSS Media sedan årsskiftet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

De senaste två åren har Nyberg i sin roll som Vasabladets chefredaktör även haft huvudansvaret för hela den redaktionella verksamheten inom HSS Media, inklusive läsaraffären. Till detta tillkommer nu ansvaret som vd i en för HSS Media ny roll – vd och chefredaktör.

– Ett kvalitativt journalistiskt innehåll och en på sikt växande läsaraffär är nödvändig för att företagets övriga affärer ska ha förutsättningar att utvecklas. Därför är det vettigt att vd-rollen kombineras med en övergripande chefredaktörsroll. Vi ser det som en naturlig utveckling av ledarskapet på HSS Media, säger HSS Medias styrelseordförande Henry Backlund.


Backlund är nöjd över att den nya vd:n hittades inifrån verksamheten. Han lyfter fram Nybergs ledarskap, kompetens och vilja att ständigt utvecklas.

– Vi får en vd och chefredaktör som redan under en längre tid haft en ledande roll i bolaget och dess förändringsprocesser, som har ett brett kunnande om både branschen och HSS Media som företag. Han har ett stort förtroende i styrelsen och bland personalen, säger Backlund.

Annons

– Min drivkraft är att säkerställa att det finns journalistik på svenska i Österbotten även i framtiden. Att arbeta för det tillsammans med våra proffsiga team och samtidigt se en ständigt växande vilja hos medarbetarna att vara med och forma tidningarnas och företagets framtid, gör det dessutom väldigt givande och motiverande, säger Niklas Nyberg.

– Resultatet av allt gediget arbete vi gör nu och i framtiden ska först och främst vara relevant för våra kunder, oavsett om du är prenumerant eller företagskund. Kundernas behov och beteende formar också våra tidningar och oss som företag, fortsätter Nyberg.


Nina Dahlbäck utnämns till en av tre biträdande chefredaktörer på HSS Media. Hon blir också ansvarig utgivare för Vasabladet.

Kenneth Myntti och Mats Ekman blir också biträdande chefredaktörer på HSS Media. De fortsätter som ansvariga utgivare för Österbottens Tidning respektive Syd-Österbotten.

HSS Media ger ut tidningarna Vasabladet, Österbottens Tidning och Syd-Österbotten.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan