|

Svensk Instagramprofil föreläser i Vasa och Jakobstad

NyhetsbildZoom
Linnéa Cleason föreläser i Vasa och Jakobstad i november. Foto: Content talarbyrå
Hon är en av de mest populära instagrammarna i Sverige. På sitt konto Assholesonline bemöter hon de trakasserier och näthat hon utsätts för. I november föreläser Linnéa Claeson i Jakobstad och Vasa.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Claeson bemöter ofta kränkningar hon blir utsatt för med humor och hennes nätinlägg har spridits över hela Norden. Hon är engagerad i frågor som berör feminism, civilkurage, jämställdhet, diskriminering, antirasism, hbtq-frågor och social utsatthet. 

– Det här handlar inte om mig. Det handlar om samhällsstrukturen, att nästan alla tjejer någon gång får känna på det här, oavsett om det är sexuella kränkningar, en äcklig kommentar eller att känna sig rädd för att åka buss eller gå hem själv på kvällarna. Vi har en lång väg kvar, men om alla vill bidra och blir medvetna om problemen kan vi skapa en större trygghet för alla i vårt samhälle, säger Claeson.

Claeson är också före detta handbollsproffs och som bäst deltar hon också i  Let's  dance. 

Claeson föreläser i Vasa på Ritz tisdag 12.11 och i Jakobstad i Schaumansalen onsdag 13.11. Arrangörer är Vasa Arbis och Jakobstads Arbis.

Kommentarer

Regnbågsfolket vill samarbeta – målet ett stort Pride Österbotten

Nyhetsbild
Saana Lind och Virpi Karhu efterlyser ett österbottniskt pride-nätverk. Foto: Arkiv/Collage
Det blir en österbottnisk prideparad även 2020. Då står Karleby på tur. Nu vill Setas ordförande i Vasa och arrangören av Karleby Pride samarbeta – och skapa ett österbottniskt regnbågsnätverk.

Mest läst senaste veckan