|

Svensk Instagramprofil föreläser i Vasa och Jakobstad

NyhetsbildZoom
Linnéa Cleason föreläser i Vasa och Jakobstad i november. Foto: Content talarbyrå
Hon är en av de mest populära instagrammarna i Sverige. På sitt konto Assholesonline bemöter hon de trakasserier och näthat hon utsätts för. I november föreläser Linnéa Claeson i Jakobstad och Vasa.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Claeson bemöter ofta kränkningar hon blir utsatt för med humor och hennes nätinlägg har spridits över hela Norden. Hon är engagerad i frågor som berör feminism, civilkurage, jämställdhet, diskriminering, antirasism, hbtq-frågor och social utsatthet. 

– Det här handlar inte om mig. Det handlar om samhällsstrukturen, att nästan alla tjejer någon gång får känna på det här, oavsett om det är sexuella kränkningar, en äcklig kommentar eller att känna sig rädd för att åka buss eller gå hem själv på kvällarna. Vi har en lång väg kvar, men om alla vill bidra och blir medvetna om problemen kan vi skapa en större trygghet för alla i vårt samhälle, säger Claeson.

Claeson är också före detta handbollsproffs och som bäst deltar hon också i  Let's  dance. 

Claeson föreläser i Vasa på Ritz tisdag 12.11 och i Jakobstad i Schaumansalen onsdag 13.11. Arrangörer är Vasa Arbis och Jakobstads Arbis.

Kommentarer
|

Maire passade på att njuta under må bra-dag på Vamia: "Det här känns så lyxigt"

Nyhetsbild
Maire Kosola från Vasa passade på att njuta av handmassage under må bra-dagen på Vamia. Foto: Mikael Nybacka
Österbottens Minneslots firade minnesveckan med en må bra-dag på Vamia, där besökarna fick ta del av massage, kompisfotografering och blodtrycksmätning.

Mest läst senaste veckan