|

Kaffemiss i "Game of thrones" värd miljarder

Kristofer Hivju, Kit Harington och Emilia Clarke festar med mer tidstypiska kärl. Arkivbild. Zoom
Foto: Helen Sloan/HBO/AP/TT

Kristofer Hivju, Kit Harington och Emilia Clarke festar med mer tidstypiska kärl. Arkivbild.

I ett avsnitt av "Game of thrones" skymtade nyligen en modern kaffemugg av papp förbi av misstag. Enligt pr-experter har tabben skänkt gratisreklam åt kafékedjan Starbucks värd 2,3 miljarder dollar. Och då var muggen inte ens från Starbucks, rapporterar tv-kanalen CNBC.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det var när avsnittet dök upp i USA i söndags som skarpsynta tittare upptäckte muggen och rapporterade om fyndet på Reddit. Många spekulerade i om den hamnat där genom produktplacering från Starbucks. Sedan dess har kaffejättens namn nämnts i samband med "Game of thrones" omkring 10 000 gånger i tv och radio.

– Men det är bara toppen på isberget. Det som inte räknats med är värdet från muntliga diskussioner eller sociala medier, säger Stacy Jones, vd för pr-byrån Hollywood Branded, till CNBC.

|

Coronapandemin stoppar ytterligare en festival i Vasa

Halloween blues ställs in på grund av svårigheterna att säkerställa publikens, artisternas och personalens säkerhet och trivsel.
Foto: Arash Matin/arkiv

Halloween blues ställs in på grund av svårigheterna att säkerställa publikens, artisternas och personalens säkerhet och trivsel.

Årets Halloween blues ställs in på grund av coronaläget.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan