|

Saara Aalto och Jennie Storbacka på scen i unik Queen-musikal

NyhetsbildZoom
Jussu Pöyhönen, Lauri Mikkola, Laura Voutilainen, Mikael Saari, Saara Aalto, Jennie Storbacka och Matti Leino spelar huvudrollerna i musikalen. Foto: Pressbild
Våren 2020 är det premiär för den finländska produktionen av "We will rock you" i Helsingfors, en musikalisk hyllning till Queen. Huvudrollen spelas av Saara Aalto.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den finskspråkiga musikalen regisseras av Maria Sid och har sin urpremiär i april 2020. Förutom Saara Aalto är även Jennie Storbacka, Laura Voutilainen, Jussu Pöyhönen, Mikael Saari, Matti Leino och Lauri Mikkola huvudrollsinnehavare. 

– Artister som är populära bland finländarna kommer att ha överraskande roller i musikalen. Till exempel Aalto gör en helt ny roll som den sarkastiska och rebelliska Scaramouche som avskyr allt som är flickigt, säger ansvariga producenten Johan Storgård i ett pressmeddelande. 

I huvudrollerna

  • Saara Aalto – Scaramouche
  • Mikael Saari – Galileo
  • Laura Voutilainen – Killer Queen
  • Lauri Mikkola – Khashoggi
  • Jussu Pöyhönen – Buddy
  • Matti Leino – Britney
  • Jennie Storbacka – Oz
 

Queens ikoniska låtar kommer att få nya tolkningar på finska i musikalen, bland annat "I Want to Break Free", "Bohemian Rhapsody" och "Another One Bites the Dust". De unika tolkningarna kommer inte att bandas in utan kan enbart höras på musikalscenen nästa år. 

– Den finskspråkiga versionen av "We will rock you" kommer att förverkligas som en så kallad non replica-produktion. Jämfört med originalmusikalen som hade premiär i London 2002 kommer den här musikalen att visa ett helt nytt epos av rocken. Musikalens rocklåtar kommer att representera viljan att bryta sig fri och allas rätt att vara fria, säger regissören Maria Sid. 

Musikalen har urpremiär den 17 april 2020 i Helsingfors mässcentrum i Böle. 

Kommentarer
|

BILDSPEL: Mingel före Wasa Teaters premiär av "Spelman på taket"

Nyhetsbild
Anders Kanckos och Sabina Backholm ser fram emot kvällen. Foto: Karolina Åsmus
I kväll har Wasa Teater sin första stora premiär på den nyrenoverade teatern. Förväntningarna på "Spelman på taket" är höga.

Mest läst senaste veckan