|

Polisen: Fota din cykel och köp inte en stulen hoj

Polisen uppmanar alla cyklister att fotografera cykeln och spara en bild på mobilen, ifall man inte känner till tillverkningsnumret. Zoom
Foto: Carl-Anton Storbacka/SPT

Polisen uppmanar alla cyklister att fotografera cykeln och spara en bild på mobilen, ifall man inte känner till tillverkningsnumret.

Det har gjorts nästan dubbelt så många anmälningar om stulna elcyklar än förra året.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Polisen uppmanar alla cyklister att fotografera cykeln och spara en bild på mobilen, ifall man inte känner till tillverkningsnumret, skriver Polisstyrelsen i ett pressmeddelande. Polisen har tagit emot nästan 3 400 anmälningar om cykelstölder i år, vilket är ungefär lika mycket som förra året.

Enligt polisinspektör Jyrki Aho på Polisstyrelsen utförs brotten ofta av ungdomar med missbruksproblem men återkommande förbrytare och professionella brottslingar stjäl också cyklar.

Cyklar av märket Jopo stjäls oftare än andra cyklar. Polisen har under början av året tagit emot 325 anmälningar om stulna Jopocyklar. Det har också gjorts kring 100 anmälningar om stulna elcyklar, vilket är nästan dubbelt så många som i fjol.

Enligt Aho ska man inte köpa en cykel om man misstänker att den är stulen.

Annons
– Om du köper en cykel på till exempel webben som senare konstateras vara stulen, förlorar du den och kan dessutom få böter, säger Aho i pressmeddelandet.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Höststormen nästan här – "Gör dina butiksresor nu"

Enligt prognosen är stormen som värst natten mellan onsdag och torsdag.
Foto: Kati Hiekkanen

Enligt prognosen är stormen som värst natten mellan onsdag och torsdag.

Meteorologen uppmanar människor att förbereda sig väl inför höststormen som blåser in under onsdagen. Vänta inte med att gå till butiken, utan gör det så tidigt som möjligt.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan