|

Händer i dag: Jordbrukarna tycker till om regeringsförhandlingarna – delar ut granplantor åt politikerna

MTK och SLC vill bland annat att man fortsätter satsa på matexport och bygger mera hus i trä. Zoom
Foto: Linnea de la Chapelle/SPT

MTK och SLC vill bland annat att man fortsätter satsa på matexport och bygger mera hus i trä.

Producentorganisationerna Centralförbundet för lant- och skogsbruksproducenter MTK och Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC bjuder på onsdagen regeringsprogramsförhandlare på kaffe.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kafferepet ordnas vid Ständerhuset i Helsingfors, skriver SLC i ett pressmeddelande. Organisationerna vill lyfta upp de frågor som är viktiga för landsbygden. Därför delar organisationerna också ut kolsänkor i form av granplantor till förhandlarna.

På plats finns jordbrukare och skogsägare och några traktorer. Traktorerna kör runt Ständerhuset från och med klockan 8. Kring klockan 8.30 håller MTK:s ordförande Juha Marttila och SLC:s vice ordförande Mickel Nyström korta tal till förhandlarna.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Kulmuni har kompenserat ministerier för medieträning

Centerns partiordförande Katri Kulmuni uppger att hon kompenserat Arbets- och näringsministeriet och Finansministeriet för den medieträning som hennes specialmedarbetare beställde till henne på ministeriernas räkning.
Foto: Henri Forss/SPT

Centerns partiordförande Katri Kulmuni uppger att hon kompenserat Arbets- och näringsministeriet och Finansministeriet för den medieträning som hennes specialmedarbetare beställde till henne på ministeriernas räkning.

Flera personer och Centerpartiet erbjöd sig att ta hand om räkningen, men Kulmuni ansåg att hon ska betala den själv.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan