|

Ford återkallar 270 000 bilar

Ford Fusion-bilar i Nordamerika återkallas. Arkivbild. Zoom
Foto: Keith Srakocic AP/TT

Ford Fusion-bilar i Nordamerika återkallas. Arkivbild.

Biltillverkaren Ford Motor återkallar 270 000 bilar av modellen Ford Fusion. Modellåren 2013–2016 omfattas av återkallningen, som gäller bilar som har sålts i Nordamerika.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Felet som ska åtgärdas är ett kabelproblem som innebär att föraren kan ta ur tändningsnyckeln även om bilen inte växellådan är inställd på parkeringsläge.

Tre rapporter om egendomsskador och en potentiell personskada har rapporterats till biltillverkaren till följd av problemet.

Enligt Ford, som kommer meddela berörda bilägare när de kan få problemet åtgärdat, är det viktigt att bilförare använder parkeringsbromsen när bilen parkeras.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Volvo återkallar 2 miljoner bilar – 68 000 bilägare berörs i Finland

Volvo S60 är en av de bilmodeller som berörs. Arkivbild.
Foto: Fredrik Persson / TT

Volvo S60 är en av de bilmodeller som berörs. Arkivbild.

Arbetet med att byta ut en komponent börjar i slutet av året. Enligt Volvo Cars Finland är bilarna fortfarande säkra att använda.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan