Tillfälliga trafikarrangemang på Brändö bro när Vasa Elektriskas skorsten saneras

NyhetsbildZoom
Gång- och cykelvägen samt busshållplatsen invid Vasa Elektriska är avstängd fram till slutet på juni. Foto: Mikael Nybacka
Gång- och cykelvägen och busshållplatsen avstängd för trafik fram till slutet av juni.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Av säkerhetsskäl har man valt att stänga busshållplatsen samt gång- och cykelvägen vid Brändö bro för trafik medan tegelskorstenen på Vasa Elektriskas tomt saneras. Arbetet beräknas pågå fram till den 28 juni.

Under saneringen har man upptäckt att vinden i kombination med skorstenens höjd gör att små bitar av tegel hamnat utanför det ursprungliga byggarbetsområdet och har nu därför förstorat området.

– Små bitar av tegel kan hamna på lättrafikleden och av säkerhetsskäl har leden stängts medan arbetena pågår. Hårda vindar kan störa saneringsarbetet så det är svårt att i det här skedet bedöma hur länge det pågår, säger Vasa Elektriskas underhållschef Mika Malassu.

Tegelskorstenen är byggd på 1920-talet och skyddad enligt detaljplanen. För att den ska förbli säker krävs nu därför en grundlig renovering.

Kommentarer
|

Vindkraftverket i Sundom för högljutt – Vasa stad vill införa begränsningar nattetid

Nyhetsbild
Vindkraftverket på Öjen i Sundom. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
Två olika mätningar, två olika resultat. En förordning och två olika tolkningar. Vasa stad och vindkraftverkets ägare Mervento diskuterar åtgärder mot nattbullret.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan