|

Håkan Hellström prisas av Göteborgs Stad

NyhetsbildZoom
Håkan Hellström får Göteborgs stads förtjänsttecken för "betydande insatser" för staden. Arkivbild. Foto: Per Wahlberg/TT
Håkan Hellström är en av mottagarna av Göteborgs stads förtjänsttecken, som delas ut till den som gjort "betydande insatser" för staden. Det är kommunfullmäktige som varje år utser ett antal personer som får motta förtjänsttecknet, som består av ett märke och en statyett av Poseidon.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Utmärkelsen går också till bland andra Tasso Stafilidis, ordförande för West Pride, och Iki Gonzales Magnusson, initiativtagare till projektet Utopia.

I december i fjol släppte Håkan Hellström sitt senaste album "Illusioner", som till skillnad från tidigare albumsläpp inte kommer att följas av någon sommarturné eftersom artisten aviserat ett par års paus från att spela live. Det kan dock bli en comeback nästa år, enligt Hellströms gitarrist Simon Ljungman. Han säger till P4 Skaraborg att en ny Ullevispelning är planerad till sommaren 2020.

Göteborgssonen Hellström har flera gånger sålt ut stadens största arena. 2016 slog han Bruce Springsteens gamla publikrekord på 66 000 besökare när hans konserter drog över 70 000 hängivna fans.

Kommentarer
|

John Lundvik: Sverige har bitit av sina nagelband

Nyhetsbild
John Lundvik firar sin sjätteplats i Eurovision Song Contest på den svenska efterfesten i Tel Aviv. Här firar han tillsammans med Dinah Yonas Manna och Loulou Lamotte. Foto: Henrik Montgomery/TT
Favorit hos juryn och sexa totalt – men innan slutresultatet stod klart utsattes John Lundvik för en nervkittlande väntan i Eurovision Song Contest.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan