Storfestival i Vasas inre hamn igen denna sommar. Veronica Maggio, Alexander Rybak, Apocalyptica, Dingo, Don Hu

Festivalen kommer att ha två scener, parkscenen samt bryggscenen, som fungerar som andrascen Vaasa Festival besöks bland annat av Apocalyptica, som sällan ger konserter i hemlandet Eurovision Song Contest 2009, norrmannen Alexander Rybak En av Sveriges starkast lysande stjärnor på artisthimlen, Veronica Maggio Don Huonot, vars uppträdande på festivalen är en del av deras sex konserter långa comeback-turné

Högklassig festival i Vasas vackra inre hamn! Stämning – fantastiskt läge – musik – mat och dryck = en perfekt upplevelse! På Vasas K18 vinfestival i juli samsas toppartister, havsutsikt och ett mångsidigt utbud av mat och dryck. Vinfestivalen återvänder till Vasas inre hamn med artister som Apocalyptica, Don Huonot, eurovisionsvinnaren Alexander Rybak, Dingo och många fler!

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"


Vaasa Festival – Music, Food & Wine ordnas den 26-27.7 i Vasas inre hamn, strax intill Hovrättsparken och Strampen.Sommarens festival blir den fjärde i ordningen.

Den två dagar långa festivalen drar ett stjärnspäckat program alldeles till hjärtat av Vasa. Förutom högklassiga uppträdanden bjuds det även på underbar festivalmiljö intill den vackra stranden och Hovrättsparken. Vaasa Festival är framom allt annat en högklassig festival i en fantastisk omgivning. Evenemangets tyngdpunkt ligger på förstklassigt utbud av mat och dryck, och på festivalområdet hittar besökare återförsäljare från många kända märken. Området är även utrustat med många inomhustoaletter, och upp till 50 % av alla toaletter är vattentoaletter. Till festivalområdet hör även den legendariska restaurangen Strampen, där VIP-gäster kan njuta av en ypperlig trerätters-buffé inne i restaurangens lokaler. På festivalområdet återfinns även Inre Hamnen Terrass och den undersköna Hovrättsparken.

Förstklassigt program med österbottniska världsstjärnor


Programmet för årets festival är verkligen något att bita i. Vaasa Festival besöks bland annat av Apocalyptica, som sällan ger konserter i hemlandet, samt Don Huonot, vars uppträdande på festivalen är en del av deras sex konserter långa comeback-turné. Med på programmet finns även vinnaren av Eurovision Song Contest 2009, norrmannen Alexander Rybak, som gör ett specialframträdande tillsammans med Vasa stadsorkester


En av Sveriges starkast lysande stjärnor på artisthimlen, Veronica Maggio, uppträder också på Vaasa Festival 2019. Uppträdandet är Maggios enda konsert i Finland, och sångerskans senaste framträdande i Finland var under Ruisrock 2017 då hon var en av huvudartisterna. Maggio väntas dra besökare från hela Finland, men även från Sverige. Bland övriga artister som framträder under festivalen ses bland annat Dingo, Antti Ketonen, Tuure Kilpeläinen, Samuli Edelmann, Waltteri Torikka samt Neon2.

Festivalen kommer att ha två scener, parkscenen samt bryggscenen, som fungerar som andrascen. På bryggscenen ges plats framför allt åt nya och stigande grupper, för vilka festivalen är en fantastisk möjlighet att uppträda inför en stor publik. Bryggscenens program avslöjas i juni 2019.

 

Dagsprogram / Vaasa Festival 2019
Fredag 26.7.
17.00 Samuli Edelmann & Orkestra Suora Lähetys
18.45 Veronica Maggio (SE)
20.45 Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani
22.45 Apocalyptica
00:45 Don Huonot

Lördag 27.7.
15.00 Alexander Rybak (NO) & Vasa stadsorkester
17.30 Waltteri Torikka & orkester
19.30 Petra (TikTak)
21.00 Antti Ketonen
22.45 Neon 2
00.45 Dingo

Bryggscenens program avslöjas i juni 2019

Vaasa Festival – Music, Food & Wine ordnas den 26-27.7 i Vasas inre hamn

Vaasa Festival – Music, Food & Wine ordnas den 26-27.7 i Vasas inre hamn


”De vuxnas nöjespark” – mer än bara ett musikevenemang

I Food & Wine-delen, som fick ett mycket gott mottagande år 2018, deltar ungefär tjugo mat- och dryckesbrand. Med högklassiga produkter och snygg presentation garanterar vi en exklusiv och oförglömlig, allomfattande festivalupplevelse för våra besökare. I Food & Wine-byn finns möjlighet att smaka på bland annat olika vin- och ölsorter i små portioner.

Festivalområdet ligger ca 500 meter från torget, mitt bland hotell och annan service, och även i kärncentrum kommer det att vara liv och rörelse. Under festivalen kommer hela inre hamnen att vara ett utskänkningsområde med åldersgräns 18 år. Besökare kan fritt röra sig på festivalområdet oberoende av var på området de köpt sina drycker. Detta bäddar för en äkta känsla av att befinna sig på en vinfestival i havs- och parkmiljö med toppartister som uppträder.

Festivalområdets ligger nära Vasa torg – mitt bland hotell och annan service – och även i centrum kommer det att vara liv och rörelse under festivalveckan. De lokala företagen drar nytta av evenemanget. Vaasa Festivals tyngdpunkt ligger på ett heltäckande program och ett högklassigt utbud av mat och dryck.

 

Allomfattande K18 festival med vin, mat och musik vid havet

”Vaasa Festival var mycket populärt ifjol, och även i år är festivalen en allomfattande fest för musik, mat och vin nära stans centrum."

Vi strävar efter 14 000 besökare under festivalens två dagar. Precis som ifjol blir hela inre hamnen ett utskänkningsområde. Den nya alkohollagen som steg i kraft ifjol möjliggör fri rörelse på festivalområdet utan skilda inhägnader, något som speciellt uppskattades av fjolårets besökare.

Vi önskar alla festivalbesökare varmt välkomna till en helt unik nordisk festival för att njuta av sommar, musik och underbar stämning!”

- Tommi Mäki, promotor

 

Biljetter:

En dag, fredag eller lördag 69,90 €
Två dagar fredag och lördag 89,90 €
förköp fram till 1.7, 95,90 € efter 1.7

Vasa Elektriska VIP-biljetter:

Vasa Elektriska VIP en dag fredag eller lördag 119,90 €
Vasa Elektriska VIP två dagar 179,90 €
Vasa Elektriska VIP Deluxe en dag fredag eller lördag 179,90 €
Vasa Elektriska VIP Deluxe två dagar 269,90 €

Vasa Elektriska VIP-biljetter innehåller bland annat gratis garderobtjänst, Vasa Elektriskas VIP-områdes tjänster samt gratis inträde med förtur till officiella efterfester. Vasa Elektriska Deluxe VIP-biljetter innehåller därtill en högklassig trerättersmiddag vid Restaurang Strampen på festivalområdet.

Biljetter kan köpas på följande ställen:
www.netticket.fi/vaasafestival och
www.lippu.fi/vaasafestival
 samt Studio Ticket, Rewell Center

Våra samarbetspartners

Vasa Elektriska
Vasa Stad
Restaurang Strampen
Inre Hamnen Terrass
Sokos Hotel Royal Vaasa
Ideapark Seinäjoki
Flagmore
HSS Media – Vasabladet
Jari Mäki Oy
Taxivaasa
Pohjalainen & Ilkka

Besöksenkät 2018

  • Plock från resultatet av 2018 års besöksenkät

  • Jag skulle rekommendera Vaasa Festival åt bekanta 9,01 / 10 MYCKET SANNOLIKT
  • Evenemangsplatsens betyg 4,84 / 5 UTMÄRKT
  • Kundservice under evenemanget 4,52 / 5 UTMÄRKT
  • Informationens kvalitet och tillgänglighet 4,28 / 5 BERÖMLIG
  • Evenemangets hemsidor 4,30 / 5 BERÖMLIG
  • Ordning och säkerhet under evenemanget 4,68 / 5 UTMÄRKT
  • (Källa: Vaasa Festivals besöksenkät 2018, 498 svar)

 

|

Ryskt stridsflyg bombar i nordvästra Syrien

Förstörelsen i Idlib i Syrien är enorm. På söndagen rapporteras om nya ryska flygräder mot staden efter ett halvår av något slags vapenvila. Arkivbild.
Foto: Ghaith Alsayed/AP/TT

Förstörelsen i Idlib i Syrien är enorm. På söndagen rapporteras om nya ryska flygräder mot staden efter ett halvår av något slags vapenvila. Arkivbild.

Ryskt stridsflyg har attackerat mål i nordvästra Syrien, uppger syriska oppositionskällor.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €