|

HS: Anhöriga säger att finländska flyktingar stämplas som terrorister utan möjlighet till rättvis behandling

Finländska mammor och deras barn bor på flyktingläger efter att Islamiska staten förlorade sitt sista fäste.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Finländarna på flyktingläger har rätt att återvända till Finland säger personernas anhöriga till Helsingin Sanomat. Flera personer uttalar sig anonymt och säger att politiker stämplar finländarna som terrorister och ett säkerhetshot utan att ha utrett saken.

– Jag trodde att Finland är en rättsstat som genast skrider till verket för att rädda kvinnorna och barnen från dödens läger i Syrien och utreder om de har gjort sig skyldiga till brott i domstol först efter det, säger en kvinna, som har både en dotter och barnbarn på lägret, till Helsingin Sanomat.

På fredagen publicerade Yle en intervju med finländska kvinnor på flyktinglägret Al-Hol i Syrien. Kvinnorna anser att de endast har levt ett normalt vardagsliv i Syrien och förstår inte varför de inte får återvända till Finland.

|

Sjöräddningen: "Båtolyckan i Vasa skärgård är den allvarligaste händelsen under midsommaren"

Nyhetsbild
Olyckan i Vasa skärgård är den allvarligaste midsommarolyckan på sjön enligt sjöräddningsledare Benny Paulsson. Foto: Carl-Anton Storbacka/SPT/SPT
Förutom båtolyckan med fem personer i Sundom skärgård i Vasa, har läget på havet varit som det brukar under midsommarhelgerna.

Mest läst senaste veckan