|

Vädret på EU-valdagen blir vått – ta med paraply

NyhetsbildZoom
Det kan bli blött på söndag, så det kan vara bra att ta på sig gummistövlarna för att ta sig till vallokalen för att rösta i EU-valet. Foto: Linnea de la Chapelle/SPT
Det blir svalt och finns risk för regn i hela landet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det lönar sig att förbereda sig på regn på söndag. På morgonen rör sig ett regnområde in över Finland söderifrån, berättar Meteorologiska institutets jourhavande meteorolog Iiris Viljamaa.

– Under dagen sprider sig regnet över södra och mellersta Finland, säger Viljamaa.

Regnskurar är att vänta i södra, sydvästra och västra Finland upp till Vasatrakten. Men också i övriga Finland är vädret svalt och det kan komma regn. I regnområdet förväntas temperaturen inte stiga över tio grader.

– Man kan se på nederbördsprognosen om man vill försöka undvika regnskurar när man går till vallokalerna. Själv skulle jag nog ta med ett paraply för säkerhets skull.

Kommentarer
|

Sjöräddningen: "Båtolyckan i Vasa skärgård är den allvarligaste händelsen under midsommaren"

Nyhetsbild
Olyckan i Vasa skärgård är den allvarligaste midsommarolyckan på sjön enligt sjöräddningsledare Benny Paulsson. Foto: Carl-Anton Storbacka/SPT/SPT
Förutom båtolyckan med fem personer i Sundom skärgård i Vasa, har läget på havet varit som det brukar under midsommarhelgerna.

Mest läst senaste veckan