|

Toronto säkrade första NBA-finalen

NyhetsbildZoom
Kawhi Leonard och hans Toronto är klara för NBA-final. Foto: Nathan Denette/The Canadian Press/AP/TT
Det blir Toronto som möter det regerande mästarlaget Golden State i final i den amerikanska basketligan NBA. Det är första gången som Toronto, ligans enda kanadensiska lag, tar sig hela vägen till final.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det sjätte mötet i semifinalserien mot Milwaukee slutade 100–94 till hemmalaget, som nu får några dagars vila innan finalserien drar i gång på torsdag lokal tid.

Gästande Milwaukee kopplade tidigt grepp om matchen och ledde fram till några minuter in i fjärde perioden. Toronto behöll sedan ledningen speltiden ut, om än med liten marginal.

Med bara sekunder kvar att spela hade hemmalaget endast tre poäng tillgodo (97–94) vilket gav Milwaukee en bra chans att ta matchen till förlängning. Men Toronto höll hårt i bollen och lyckades dryga ut ledningen till ointagliga sex poäng med drygt tre sekunder kvar. Redan då jublades det – både från bänken och bland fans på plats, som den kanadensiske rapparen Drake.

Matchens bäste poänggörare blev Torontos stjärna Kawhi Leonard med 27 poäng.

Semifinalserien slutade 4–2 till Toronto, i bäst av sju matcher.

Laget har bara funnit sedan mitten av 1990-talet, då det bildades som en del av NBA:s expansion i Kanada. I samma veva grundades ett NBA-lag i Vancouver, men det laget flyttade inför säsongen 2001–2002 till Memphis i USA.

|

Spanien världsmästare i basket

Nyhetsbild
Ricky Rubio och hans Spanien flög fram i VM-finalen mot Argentina. Foto: Mark Schiefelbein/AP/TT
Storfavoriten USA försvann redan i kvartsfinal. Då gick Spanien hela vägen och tog sitt andra VM-guld på herrsidan.

Mest läst senaste veckan