|

Människans ursprung utforskas i "Ancestors"

NyhetsbildZoom
Frihet utlovas i "Ancestors: The human odyssey". Foto: Private Division/TT
Resan från apa till människa påbörjas i "Ancestors: The human odyssey", det första spelet från "Assassin's creed"-veteranen Patrice Désilets företag Panache Digital Games.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Du måste utforska din miljö, expandera ditt land för att så småningom utvecklas till en ny art, säger Patrice Désilets i ett videoklipp.

En klan apor ska överleva, växa och få nya förmågor under resans gång.

– I början är djungeln din kända och säkra paradisiska miljö. Men du kan samtidigt inte stanna där för länge, för resurserna kommer att ta slut. Klanen äter, och till slut finns det inget kvar. Och eftersom du måste äta, dricka och sova för att överleva kommer du att dö av svält om du inte ger dig ut och utforskar, säger Désilets i klippet.

Det gäller att minnas var resurserna finns, eftersom kartor saknas. Faror saknas inte, utan leoparder, ormar och andra djur kan ställa till problem för förfäderna.

Spelet släpps till pc i slutet av augusti och dyker upp till Xbox One och Playstation 4 i december.

|

RECENSION: Portförbud på livstid, mordhotad och utbränd – Krista Siegfrids bjöd på den ocensurerade versionen av sitt liv

Nyhetsbild
Krista Siegfrids och Ben Bergman hade ett avslappnat samtal om hennes liv. Foto: Patrik Back
Krista Siegfrids är en chosefri naturbegåvning på scenen. Hon är slagfärdig och humoristisk – och sjunga kan hon också, skriver Patrik Back i sin recension av "Krista Siegfrids – Ett ocensurerat liv".

Mest läst senaste veckan