|

Partiarbetare skjuten till döds i Indien

NyhetsbildZoom
Den man som sköts till dös jobbade nära Smriti Irani (bilden), som i valet vann en stol i parlamentet för distriktet Amethi. Arkivbild. Foto: Rajesh Kumar Singh/AP/TT
En partiarbetare inom det regerande BJP-partiet, som nyligen vann stort i det indiska parlamentsvalet, sköts till döds natten till söndag, enligt polisen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Mannen arbetade nära politikern Smriti Irani, som i en jordskredsseger snodde en stol i parlamentet från Gandhi-dynastin för distriktet Amethi. Han syntes sedan fira vinsten med sina partikamrater på fredagskvällen.

Mannen sköts av flera gärningsmän på sin veranda utanför huset, enligt polisen. Sju människor har gripits i samband med dådet.

Det styrande partiet, BJP, har inte velat kommentera händelsen.

|

Märklig Google-översättning förbryllar

Nyhetsbild
Googles översättningsprogram har översatt ordet "bekymrad" till "glad" på kinesiska. Arkivbild. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/TT
Mitt under dagar av intensiva protester har flera användare på sociala medier i Hongkong reagerat på en motsägelsefull översättning i tjänsten Google translate. Felet väcker frågor om Fastlandskinas försök att slå ned på kritik mot dess politik.

Mest läst senaste veckan