|

Partiarbetare skjuten till döds i Indien

NyhetsbildZoom
Den man som sköts till dös jobbade nära Smriti Irani (bilden), som i valet vann en stol i parlamentet för distriktet Amethi. Arkivbild. Foto: Rajesh Kumar Singh/AP/TT
En partiarbetare inom det regerande BJP-partiet, som nyligen vann stort i det indiska parlamentsvalet, sköts till döds natten till söndag, enligt polisen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Mannen arbetade nära politikern Smriti Irani, som i en jordskredsseger snodde en stol i parlamentet från Gandhi-dynastin för distriktet Amethi. Han syntes sedan fira vinsten med sina partikamrater på fredagskvällen.

Mannen sköts av flera gärningsmän på sin veranda utanför huset, enligt polisen. Sju människor har gripits i samband med dådet.

Det styrande partiet, BJP, har inte velat kommentera händelsen.

|

Trump: Otrevligt – de kunde bara ha sagt nej

Nyhetsbild
Danmark vill inte sälja vare sig Kulusuk eller resten av Grönland till USA. Beskedet gjorde Donald Trump sur. Foto: Jonathan Nackstrand/Lehtikuva/AFP
Ett "absurt" förslag. En avfärdad affär. Och en trumpen president. Danmarks avvisande svar om ett amerikanskt köp av Grönland blev för mycket för Donald Trump. Det var inte särskilt trevligt av danskarna, säger han, och skjuter upp sitt Danmarksbesök på obestämd framtid.

Mest läst senaste veckan