|

Lejonen firas i Tammerfors och Riihimäki i kväll

NyhetsbildZoom
I måndags samlades omkring 50 000 människor i Kajsaniemiparken i Helsingfors för att fira guldhjältarna. Foto: Linnea de la Chapelle/SPT
Firandet av de färska världsmästarna fortsätter ännu i dag. Stora folkfester utlovas i både Tammerfors och Riihimäki.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

19 av de nyblivna världsmästarna i ishockey möter i kväll sina fans på centraltorget i Tammerfors. Även mästarpokalen kommer att finnas med på torget, skriver MTV. Festligheterna inleds klockan 18 och det är Tammerfors stad som står bakom arrangemangen.

Förbundskapten Jukka Jalonen är inte på plats på folkfesten i Tammerfors eftersom det samtidigt ordnas en folkfest till hans ära i hemstaden Riihimäki. Festen där ordnas vid Granitplatsen. Även i Riihimäki börjar folkfesten klockan 18.

När guldlaget besöker andra städer är fortfarande oklart.

– Vi förhandlar just nu med lagledningen och spelarna och försöker få ihop ett schema. Jag gissar att vi nästa vecka har en plan för lagets turné, säger Henna Malmberg, Ishockeyförbundets kommunikationschef.

LÄS OCKSÅ: Det här avgör om VM-pokalen kommer till Vasa

Visa fler
Kommentarer
|

Andra matchen på mindre än ett dygn blev för mycket för Sport: "Bensinen tog slut"

Nyhetsbild
Matchen mellan Björklöven och Sport var full av utvisningar – vilket betyder att lagen fick träna spelet i boxplay och powerplay i många omgångar. Foto: Dan W Boter

Björklöven vann komfortabelt träningsmatchen på lördagen. "Bensinen tog slut för oss", konstaterade tränaren Ari-Pekka Pajuluoma utan att se alltför besviken ut efter slutsignalen.

Mest läst senaste veckan