|

Bred nedgång på Wall Street

Kurserna backade på New York-börsen på onsdagen. Arkivbild Zoom
Foto: Seth Wenig/AP/TT

Kurserna backade på New York-börsen på onsdagen. Arkivbild

Ledande index på New York-börsen föll på onsdagen, sedan växande oro för en utdragen handelskonflikt mellan USA och Kina fått investerare att söka efter tryggare placeringar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den tioåriga statobligationsräntan var ett tag nere på 2,21 procent, den lägsta nivån sedan september 2017.

Oron byggdes på sedan Kina höjt insatserna genom att hota att begränsa exporten av de för teknikindustrin så viktiga sällsynta jordartsmetallerna.

Nedgången var bred och samtliga av S&P 500-indexets elva sektorer backade, mest av allt hälsosektorn. Läkemedelsjätten Johnson & Johnson backade 4,3 procent på grund av en pågående rättsprocess där bolaget anklagas för att ha spätt på opioidkrisen i USA.

Dow Jones industriindex gick ned 0,9 procent, Nasdaqs kompositindex tappade 0,8 procent och S&P 500 stannade på minus 0,7 procent.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Analysföretaget Inderes Juha Kinnunen: "Köplägen uppstår, men inte än"

Marknaden väntar på botemedel, men så länge som det dröjer är det blåsigt på aktiemarknaden.
Foto: Lehtikuva

Marknaden väntar på botemedel, men så länge som det dröjer är det blåsigt på aktiemarknaden.

Det är fortsatt stormigt på aktiemarknaden. Inderes Juha Kinnunen ser köpläge, men inte ännu. Det krävs mod att se köpläge i aktier.

Mest läst senaste veckan