|

Turistboom i Tjernobyl efter HBO-serien

NyhetsbildZoom
När kärnkraftverket i Tjernobyl exploderar drar den sovjetiska dementiapparaten i gång. Stellan Skarsgårds rollfigur skickas av partiet för att undersöka vidden av katastrofen. Pressbild. Foto: HBO Nordic
HBO-serien "Chernobyl" grundar sig på kärnkraftsolyckan som ägde rum i staden Tjernobyl norr om Kiev i dåtidens Sovjetunionen 1986. De senaste veckorna har antalet turister till den gamla kärnreaktorn och grannstaden Prypjat ökat kraftigt, rapporterar Reuters.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt Sergej Ivantjuk, chef för Soloeast Tours, säger att reseföretagets bokningar ökade med 30 procent i maj jämfört med förra året. Företaget har fått 40 procent fler bokningar inför sommaren.

Jaroslav Jemelianenko, chef för Tjernobyl Tour, uppger att hans företag upplevt liknande ökning. Tjernobyl Tour erbjuder numera en speciell guidad tur till inspelningsplatser som syns i serien.

– Många kommer och frågar om tv-serien och händelserna den skildrar. Folk blir mer och mer nyfikna, säger turistguiden Viktoria Brozhko till Reuters.

"Chernobyl" är regisserad av svenske Johan Renck. Stellan Skarsgård spelar Boris Sjtjerbina som arbetar för energiministeriet i dåtida Sovjetunionen. Svenske David Dencik spelar Michail Gorbatjov.

Kommentarer
|

Whitesnake ska upplevas live

Nyhetsbild
Det gick vilt till på scen i sann hårdrocksanda när Whitesnake uppträdde i Jakobstad. Foto: Kevin Åkerlund
Alla hårdrockens attribut var på plats när det legendariska hårdrockbandet Whitesnake drog sin show i Jakobstad. Mickstativet snurrade som en propeller, trumpinnar flög i luften och rafflande gitarrdueller avlöste varandra.

Mest läst senaste veckan