|

Beverly Hills förbjuder försäljning av tobak

NyhetsbildZoom
Från och med 2021 blir det förbjudet at sälja tobaksprodukter i Beverly Hills i USA. Arkivbild. Foto: Marco Garcia/AP/TT
Beverly Hills har som första ort i USA beslutat att införa säljstopp för tobaksprodukter. 
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ett enigt kommunfullmäktige röstade i tisdags kväll igenom beslutet att förbjuda försäljning av cigaretter, cigarrer, e-cigaretter och andra tobaksprodukter med start år 2021, rapporterar Los Angeles Times.

Förbudet gäller försäljning i alla sorters butiker inklusive bensinmackar. Men det kommer att finnas undantag, turisthotell ska tillåtas att låta en av sina anställda leverera tobaksprodukter till sina gäster – på villkor att de röker utomhus. Även tre stycken eleganta cigarrbarer kommer att tillåtas fortsätta sin verksamhet i den välbeställda och kändistäta lilla villastaden, som ligger intill stadsdelen Hollywood i Los Angeles.

Bensinmacksägare har protesterat mot förbudet, som de anser slår orättvist hårt mot deras verksamhet.

|

Turkiet med på villkorat eldupphör i Syrien

Nyhetsbild
USA:s vicepresident Mike Pence träffade Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Foto: AP/TT
Turkiet har gått med på ett slags villkorat eldupphör i norra Syrien där den turkiska militären pausar offensiven – medan de kurdiska styrkorna får en tidsfrist för att dra sig tillbaka."Miljontals liv kommer att räddas!", skriver USA:s president Donald Trump på Twitter.

Mest läst senaste veckan