|

Shakira i rätten för skattebrott

NyhetsbildZoom
Shakira. Arkivbild. Foto: Greg Allen/AP/TT
Shakira har infunnit sig i spansk domstol där hon står åtalad för skattebrott. Den colombianska artisten anklagas för att ha låtit bli att betala nästan ungefär 14 miljoner euro i skatt för inkomståren 2012–2014.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Hon anlände under morgonen till rätten i Barcelona via ett parkeringshus för att undvika pressen, och kunde endast skymtas genom ett fönster.

Shakira flyttade officiellt till Spanien 2015, men misstänks för att ha tillbringat mer än 183 dagar per år där då hon varit tillsammans med FC Barcelona-spelaren Gerard Piqué sedan 2011, och för det måste hon betala skatt på alla sina inkomster. Stjärnan hävdar själv att hon varit på turné en stor del av tiden och varit folkbokförd på Bahamas.

Åtalet gäller även en New York-baserad advokat som ska ha hjälpt Shakira att starta flera företag i syfte att undvika skatt, enligt åklagaren.

Det är andra gången på kort tid Shakira tvingas infinna sig i spansk domstol. Nyligen stod hon anklagad i ett plagiatmål gällande hennes hit "La bicicleta", men hon friades helt.

Kommentarer
|

KOLUMN: En brevväxling som väcker frågor om hur framgång kan definieras – och om hur viktig den är

Nyhetsbild
Henrik Jansson. Foto: Katariina Perkiö
Kjell Westö och Juha Itkonen verkar vara ovanligt medvetna om framgångens olika sidor och pris, samtidigt som de bevarat en form av ödmjukhet, skriver författarkollegan Henrik Jansson.

Mest läst senaste veckan