|

Nu börjar Saga furs juniauktion

Nu är det snart dags för skinnauktion igen. Zoom
Foto: Jonas Brunnström/Arkiv

Nu är det snart dags för skinnauktion igen.

Nu är det dags igen. Saga furs skinnauktion inleds i Vanda på måndagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den här gången säljs bland annat fyra miljoner minkskinn, 610 000 rävskinn och 35 000 mårdhundsskinn på auktionen. 

Den största och viktigaste skinntypen för de finländska pälsdjursodlarna, det vill säga blåräven, går under klubban på tisdag.

LÄS OCKSÅ: Ordentligt lyft för blåräven på marsauktionen 

Auktionen pågår över helgen och avslutas nästa måndag den 17 juni. Då lämnar också Saga furs in en slutrapport över försäljningen. 

Annons
I år väntar organisatörerna närmare 450 köpare från de stora marknaderna, det vill säga från Kina, Ryssland och Sydkorea samt från de viktigaste modemarknadsområdena i Europa.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Tyska Uniper varnar för Nordstream 2-kollaps

Nordstream 2 skulle om gasledningen färdigställs fördubbla kapaciteten för gasleveranser direkt från Ryssland till Tyskland, via Östersjön. Arkivbild.
Foto: Bernd Wuestneck/AP/TT

Nordstream 2 skulle om gasledningen färdigställs fördubbla kapaciteten för gasleveranser direkt från Ryssland till Tyskland, via Östersjön. Arkivbild.

Den tyska kraftkoncernen Uniper varnar för att det ryskledda gasledningsprojektet Nordstream 2 kan kollapsa till följd av USA-sanktionerna som infördes i vintras.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan