|

Fartyg körde in i norsk oljeplattform

NyhetsbildZoom
En olycka har inträffat på den norska oljeplattformen Statfjord A. Arkivbild. Foto: KV Ålesund/Kystverket/NTB/TT
Ett fartyg har kört in i den norska oljeplattformen Statfjord A, meddelar olje- och gasföretaget Equinor. Ingen av de 276 personer som befann sig på oljeplattformen har skadats, meddelar företaget i ett pressmeddelande.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det nästan 80 meter långa offshore-fartyget hade tolv personer ombord och var i färd med lastning när olyckan inträffade. Fartyget tar sig för egen maskin mot fastlandet.

– Ingen av dem ombord har skadats, lyckligtvis. Vi har inte heller skadat skrovet, vi vet inte varför vi kom ur position och kommer att utreda detta grundligt. Det var inte dåligt väder i området, säger Jens Meinhard Rasmussen vid företaget Skansi Offshore till NRK.

Hur allvarliga skador plattformen har fått kommer att utredas.

Den största delen av den personal som befann sig på Statfjord A har flyttats till andra plattformar i Nordsjön.

|

Rory Stewart ute ur leken

Nyhetsbild
Boris Johnson, här fotograferad den 18 juni, är favorittippad att efterträda Theresa May som partiledare för Konservativa partiet. Foto: Vudi Xhymshiti/AP/TT
Efterträdaren till Theresa May kommer inte att heta Rory Stewart. Det står klart sedan Konservativa partiet i Storbritannien på onsdagskvällen höll en tredje utslagsomröstning bland kandidaterna. Störst stöd fick favorittippade Boris Johnson.

Mest läst senaste veckan