|

Kalle Anka blir 85 – firas med specialnummer

NyhetsbildZoom
Egmont och Readly släpper en digital Kalle Anka-tidning. Pressbild. Foto: Readly/Egmont
Världens mest otursförföljda anka fyller 85 år och det firar serietidningsförlaget Egmont med en digital Kalle Anka-tidning.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Serierna är ett urval gjort av Kalle Anka & Co-redaktionen, i samarbete med föreningen NAFS(k) (Nationella ankistförbundet i Sverige (kvack).

"Det är fantastiskt att äntligen få ge allmänheten en bit av den serieskatt som Disney och Egmont har lämnat efter sig under åren. Vi har tillsammans i föreningen valt ut de serier vi tycker bäst om från varje årtionde. Vi har valt ut riktiga guldkorn som inte lika ofta repriserats och hoppas att många får möjlighet att läsa Kalle, både äldre och yngre”, säger Mats Nilsson, ordförande för NAFS(k), i ett pressmeddelande.


Serietidningen släpps endast digitalt i tidningsappen Readly. Serierna är nio till antalet, från kända tecknare som Dick Moores, Al Hubbard och Tony Strobl samt med förord av Kalle Anka-översättaren Stefan Diös.

Det är nu 85 år sedan som den tecknade figuren dök upp i Disneys kortfilm "Den kloka lilla hönan" 1934. I höstas fyllde den svenska serietidningen Kalle Anka & Co 70 år.

Kommentarer
|

Sara Danius död – blev 57 år

Nyhetsbild
Sara Danius blev 57 år. Foto: Arkiv/Thron Ullberg
Den tidigare ständiga sekreteraren i Svenska Akademien Sara Danius har avlidit, uppger familjen för TT.

Mest läst senaste veckan