|

Gatufotboll i nya "Fifa"

NyhetsbildZoom
Bild ur EA:s "Fifa 20". Pressbild. Foto: EA/TT
En "autentisk gatufotbollsupplevelse" är det största tillskottet i 2020 års upplaga av fotbollsspelet "Fifa", meddelar EA.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det nya spelläget kallas "volta", efter portugisiska "återvända" och syftar på att fotbollen tas bort från de stora arenorna och tillbaka till gata, burar och inomhushallar på olika håll i världen. På vissa av platserna går det att använda väggen till sin fördel.

"Det speglar hur många fotbollsspelare inledde sina karriärer på gatan. Det är en unik sida av sporten som ger våra spelare en upplevelse olik allt annat de tidigare sett i EA Sports Fifa", säger Aaron McHardy, exekutiv producent, i ett pressmeddelande.

Det går att skapa sin egen spelare och anpassa dess utseende och kläder, och det finns olika karriärs- och spellägen kopplade till volta.

"Fifa 20" släpps den 27 september till Playstation 4, Xbox One och pc.

Kommentarer

Kurtén bytte IT till träbåt – Nu leder han varv som bygger superyachter

Nyhetsbild
Anders Kurtén i formen för den nya 117-fot långa superyachten som byggs vid Baltic Yachts i Jakobstad. Foto: Jonas Brunnström
En klockarkärlek till båtar och hav gjorde att Anders Kurtén sadlade om från IT till att bli träbåtsbyggare. Nu är han ny vd för Baltic Yachts.

Mest läst senaste veckan