|

Massmord i Mali krävde nära 100 liv

Minst 95 personer har dödats av beväpnade män i en nattlig attack mot ett samhälle i centrala Mali. Dödstalet befaras stiga.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Byn befolkades av människor ur folkgruppen dogon, uppger en lokal talesperson och säkerhetskällor. Angriparna tros tillhöra den rivaliserande folkgruppen fulani.

– Just nu har vi 95 döda civila. Kropparna är brända. Vi fortsätter att leta efter fler, säger en talesperson i distriktet Koundou där det drabbade samhället Sobane-Kou ligger.

Minst 19 invånare saknas, enligt myndigheterna.

Enligt en malisk säkerhetskälla har samhället i fråga i princip utplånats. Boskap har dödats och bostäder har bränts ned.

– Med en befolkning på omkring 300 invånare har vi bara fått kontakt med 50 personer, säger Ali Dolo, borgmästare i staden Sangha i närheten av samhället där massmordet ägde rum.

Strider mellan dogonjägare och boskapsskötare från den övervägande muslimska fulanigruppen har krävt hundratals liv sedan januari. I mars dödades fler än 150 människor i en av de värsta attackerna i Mali på många år. Då attackerades fulani av beväpnade män som tros tillhöra dogon.

Konflikten har förvärrat en redan svår säkerhetssituation i det västafrikanska landets ökenområden, som även används av olika smugglarligor och av jihadistgrupper kopplade till terrorrörelserna al-Qaida och IS.

Myndigheterna misstänker att just terrorister ligger bakom den senaste attacken.

|

Rory Stewart ute ur leken

Nyhetsbild
Boris Johnson, här fotograferad den 18 juni, är favorittippad att efterträda Theresa May som partiledare för Konservativa partiet. Foto: Vudi Xhymshiti/AP/TT
Efterträdaren till Theresa May kommer inte att heta Rory Stewart. Det står klart sedan Konservativa partiet i Storbritannien på onsdagskvällen höll en tredje utslagsomröstning bland kandidaterna. Störst stöd fick favorittippade Boris Johnson.

Mest läst senaste veckan