Martin Norrgård fortsätter leda SFP:s fullmäktigegrupp i Vasa

NyhetsbildZoom
Martin Norrgård fortsätter leda SFP:s fullmäktigegrupp i Vasa. Foto: Arkiv/Linus Lindholm
På måndagen valde SFP:s stadsfullmäktigegrupp nytt presidium för perioden 2019-2020. Martin Norrgård återvaldes till ordförande medan Filip Slotte och Ulla Granfors valdes till gruppens första respektive andra viceordförande.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– SFP kommer att arbeta för att få stadens kumulativa underskott i balans. Samtidigt måste vi våga investera och fortsätta arbeta för att staden växer samt för att sysselsättningsgraden i staden stiger, säger Norrgård i ett pressmeddelande.

Han hoppas att den nya regeringens politik påverkar kommunernas ekonomi i en positiv riktning.

– Vi går en spännande höst till mötes där det nya regeringsprogrammet kommer att forma framtiden. Idag går två tredjedelar av Finlands kommuner på minus. I Vasa måste vi trygga basservicen till invånarna, men samtidigt leta efter områden inom förvaltningen där vi kan vara mer effektiva. Som största parti i stadsfullmäktige måste vi ta vårt ansvar.

Kommentarer
|

Båt sjönk i Sundom – fem personer räddades

Nyhetsbild
Fem personer lyckades rädda sig till en sten då deras motorbåt tog in vatten på Kantfjärden i Sundom skärgård natten till söndag. Foto: Gränsbevakningen
En mindre motorbåt med fem personer sjönk tidigt på söndag morgon. De lyckades ta sig upp på en sten och en av dem kunde simma till närmaste holme.

Mest läst senaste veckan