|

Froome kraschade mot bergvägg – svårt skadad

NyhetsbildZoom
Chris Froome kommer inte delta i Tour de France som inleds i juli. Foto: Christophe Ena/AP/TT
Chris Froome är allvarligt skadad och missar Tour de France.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den 6 juli inleds Tour de France – utan cykelstjärnan och fyrfaldiga mästaren Chris Froome.

Den 34-åriga britten kraschade otäckt på onsdagen under träning inför den fjärde etappen av loppet Criterium du Dauphine i Frankrike.

– Det står klart att han inte kommer kunna delta i touren, säger Dave Brailsford, lagledare i Froomes stall Team Ineos, till AFP.

– Det är väldigt, väldigt allvarligt, fortsätter Brailsford, och berättar att Froome efter kraschen hade svårigheter att tala och fördes till sjukhus med helikopter.

Olyckan ska ha föranletts av att Froome åkte i nedförsbacke tillsammans med sin lagkamrat, nederländaren Wout Poels, när en stark vindby plötsligt fick honom att tappa kontrollen och köra in i en bergvägg.

– De åkte väldigt fort när vinden tog tag i hans framhjul och skickade honom rakt in i väggen, säger Brailsford.

Ett vittne berättar för AFP att Froome ska ha ådragit sig omfattande skador på armar och ben och en uppenbar fraktur i lårbenet.

– Vi hoppas att han blir bra snart. Tour de France kommer inte vara det samma utan honom. Froome har varit tourens centralfigur sedan 2013, säger Brailsford.

Chris Froome vann Tour de France 2013, 2015, 2016 och 2017. Dessutom tog han hem Vuelta a España 2017 och Giro d'Italia 2018.

Kommentarer
|

Storseger för dominant Jaro

Nyhetsbild
Anthony Olusanya nickade Jaro till en tidig ledning mot MyPa. Foto: Kevin Åkerlund/Arkiv
Ett dominant Jaro kunde ha lett med betydligt mera än 0–1 efter första halvleken borta mot MyPa och vann till slut med 0–5.

Mest läst senaste veckan