|

Sverige inför matchen mot Thailand: Extremt viktigt att inte underskatta dem

"Vinner vi bara med 1–0 så kommer vi nog inte vara så kaxiga när vi möter USA", säger Olivia Schough inför VM-matchen mot Thailand. Zoom
Foto: Jonas Ekströmer/TT

"Vinner vi bara med 1–0 så kommer vi nog inte vara så kaxiga när vi möter USA", säger Olivia Schough inför VM-matchen mot Thailand.

VM-matchen mot Thailand innebär troligen ett möte med ännu ett lågt stående lag. Något som Sverige har svårt för, enligt spelarna själva.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det är lätt att få känslan att Sverige bara ska stöka undan Thailand för att få till en gruppfinal mot USA. Inte minst efter thailändskornas 13–0-förlust mot USA. Spelarna är medvetna om risken för underskattning i söndagens match.

– Eftersom det blev ganska många mål mot USA tror jag att det är extremt viktigt att inte underskatta dem, säger ytterbacken Jonna Andersson.

– Jag tror också att vi behöver se klipp från andra matcher som de har spelat och inte bara utifrån den matchen, för jag tror att USA var väldigt effektiva.

Just den där effektiviteten var något som Sverige saknade i premiärmatchen mot Chile. 25 avslut, sju på mål och totalt två mål var Blågults facit. Sverige hade också elva hörnor utan utdelning.

Annons
– Att spela mot elva spelare som står i en mur utanför straffområdet, det är klart att det är tuffare. Det känns som att vem som helst kan räkna ut att det blir svårare att hitta ytor, svårare att driva och göra individuella saker, säger Andersson, som själv såg Chile-matchen från bänken.

– Vi vet att vi kan klara av det, men det är absolut en lättnad att få in ett tidigt mål mot ett så pass lågt stående försvar.

Att Sverige är bra på att nöta ner svagare lag med lågt försvar, vilket mittfältaren Kosovare Asllani var inne på direkt efter matchen mot Chile, håller anfallaren Olivia Schough inte riktigt med om.

– Jag tycker att vi är bättre mot bättre motstånd. Sådana här matchbilder är jäkligt svåra. Så om Thailand backar ner ännu mer tror jag inte att det är till vår fördel, säger Schough.

Hon hoppas att Sverige ska kunna få i gång målskyttet, inte minst med tanke på USA:s jätteseger.

– Vinner vi bara med 1–0 så kommer vi nog inte vara så kaxiga när vi möter USA. Thailand blir inte någon lätt match, men givetvis har vi favoritskapet och jag hoppas att vi kan trycka in några bollar också, säger Schough.

Förutsättningarna i grupp F

  • Vid seger i gruppspelsmatchen mot Thailand är Sverige med största sannolikhet klart för åttondelsfinal, oavsett hur det går i matchen mot USA.
  • USA:s storseger mot Thailand (13–0) gör att det troligen, förutsatt att USA slår Chile, kommer att krävas svensk seger i den sista matchen mot amerikanskorna för att vinna gruppen.
  • Ettan och tvåan går vidare till åttondelsfinal och får sällskap av de fyra bästa treorna bland de sex grupperna.
  • Söndag 16 juni: Sverige – Thailand, USA – Chile.
  • Torsdag 20 juni: Sverige – USA, Thailand – Chile.
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan