|

Upp- och nedflyttning blir av i svensk hockey

NyhetsbildZoom
Det omdiskuterade beslutet blev av – det blir direkt upp- och nedflyttning från och med säsongen 2020–2021. Anders Larsson är ordförande i Svenska Ishockeyförbundet. Foto: Jessica Gow/TT
Nu är det klart. Från och med säsongen 2020–2021 blir regeln direkt upp- och nedflyttning mellan SHL och Hockeyallsvenskan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Upp- och nedflyttning blir det även mellan Hockeyallsvenskan och division 1. Det bekräftar Svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Det omdiskuterade förslaget röstades igenom med stor majoritet på Svenska ishockeyförbundets förbundsmöte på lördagen. Tidigare har röster höjts från både Hockeyallsvenskan och division 1 för att rösta ner förslaget, samtidigt har SHL tillsammans med de 22 distrikten hela tiden backat förslaget.

I praktiken innebär detta att det blir en direkt upp- och nedflyttning av ett lag mellan serierna på förbundsnivå inom herrarnas ishockey i Sverige. Det garanterar att ett lag avancerar till SHL och Hockeyallsvenskan varje år, och som en följd åker ett lag direkt ur från samma serier.

Kommentarer
|

Lundqvist om svenska hockeykrisen: "Förbundet måste hitta en dialog"

Nyhetsbild
Henrik Lundqvist. Arkivbild. Foto: Claudio Bresciani/TT
NHL-stjärnan Henrik Lundqvist har förståelse för bojkotten av Damkronorna. Som det är nu är situationen inte hållbar, anser målvakten.

Mest läst senaste veckan