|

Het duell avslutar US Open

NyhetsbildZoom
Gary Woodland suckar efter att ha missat en putt på 18:e hålet på Pebble Beach, men vänder amerikanen sig om ser han att han leder tävlingen inför avslutningsdagen. Foto: David J Phillip/AP/TT
US Open i golf har utvecklats till en duell mellan Gary Woodland och Justin Rose. De två har skaffat sig ett försprång mot övriga fältet i tävlingen, som avgörs i natt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Justin Rose besegrade Henrik Stenson i en duell om OS-guldet i Rio 2016. Nu har engelsmannen en ny duell om en stor titel att se fram emot. Allt tyder på att striden om US Open står mellan Rose och den mer anonyme amerikanen Gary Woodland.

– Det känns bra där ute på banan, det är kul att vara på Pebble Beach. Jag blir mer och mer bekväm i den här situationen för jag börjar bli van vid att vara där. Jag har varit nära flera gånger i år, säger Woodland, som aldrig tidigare spelat i en ledarboll i en golfmajor och som bäst varit sexa, i PGA-mästerskapen i fjol.

Fakta: Söndagens starttider

  • Svenskarnas och de topplacerade spelarnas resultat efter 54 hål och starttider under söndagen (svenska tider):
  • 17.27: Marcus Kinhult (+5), Brian Stuard (+5).
  • 22.35: Henrik Stenson (-4), Jon Rahm (-4).
  • 23.08: Rory McIlroy (-6), Louis Oosthuisen (-7).
  • 23.19: Chez Reavie (-7), Brooks Koepka (-7).
  • 23.30: Justin Rose (-10), Gary Woodland (-11). (TT)
 

Följdes åt

Med 18 hål kvar leder Woodland tävlingen ett slag före Rose, på elva respektive tio slag under par. Trion som delar tredjeplatsen ligger på sju under par.

Duon följdes åt även under lördagen och deras tvekamp var då en hjärnornas och precisionsslagens kamp. När den ene lyckades med ett till synes omöjligt slag svarade den andre med samma mynt. Woodland såg både på hål 12 och hål 14 ut att förlora två slag mot Rose, men följde upp dåliga slag med att sänka en chip respektive en tolvmetersputt.

Rose fick dock sista ordet med en snygg birdieputt på 18:e, som innebär att det bara är ett slag mellan spelarna.

– Jag ligger bra till inför i morgon (söndag). Jag hade en bra dag i dag med Gary, vi är kompisar och han är rolig att spela med. Jag känner inte att jag jagar honom, jag är så nära att jag måste gå ut och spela mitt eget spel bara, säger Rose, som vann US Open 2013 och flera gånger varit med i den absoluta toppen av majortävlingar.

Stenson bra med

Henrik Stenson spelade stabilt utan att glänsa och ligger delad nia på sina totalt -4, långt från täten men bara tre slag från tredjeplatsen. Stenson skapade dock rubriker när han träffade en åskådare i huvudet. Den träffade ser dock ut att ha klarat sig utan större skador.

Marcus Kinhult, den andre svensken på banan i helgen, håller till längre bak i fältet och gick runt på 74 slag, tre över par. US Open-debutanten ligger delad 64:a, 16 slag efter ledarduon.

Kommentarer
|

Josefin Häggdahl från Molpe är Finlands representant i VM för döva: "Hörseln ger ingen fördel"

Nyhetsbild
Josefin Häggdahl löper i Finlands färger för andra gången då hon just nu deltar i VM i orientering för döva. Foto: Jaroslav Klein
Molpebördiga Josefin Häggdahl deltar just nu i sitt andra landslagsuppdrag och sitt första VM. Hon är Finlands enda representant – men hoppas på fler blåvita deltagare nästa år då EM avgörs i Sverige.

Mest läst senaste veckan