|

Trump och Xi möts i Japan

NyhetsbildZoom
Kinas president Xi Jinping och USA:s president Donald Trumpd under deras möte i samband med G20-mötet i Buenos Arires i december förra året. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/TT
USA:s president Donald Trump bekräftar nu att han och Kinas president Xi Jinping ska träffas i samband med G20-mötet Japan i nästa vecka.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Trump skriver på Twitter att han och Xi haft ett "mycket bra" samtal på telefon och att de båda ländernas förhandlingsgrupper ska inleda samtal redan före mötet.

Det har en tid spekulerats i om de båda presidenterna ska träffas enskilt i samband med G20-mötet men några klara besked har inte kommit.

Efter Trumps bekräftelse steg oljepriserna och kurserna stärktes på New York-börsen, lyfta av hopp om att USA och Kina ska kunna nå en lösning i handelskonflikten.

Kommentarer

Molpeföretag vill bygga nytt och större – på egen gård

Nyhetsbild
Thomas Ramstedt hoppas att han och frun Eva snart kan samla sin företagsverksamhet under ett och samma tak. Foto: Mikael Nybacka
Familjeföretaget Polkuped har lämnat in en bygglovsansökan till Korsnäs kommun. Om ansökan inte stöter på patrull, byggs större företagsutrymmen redan i höst.

Mest läst senaste veckan