|

Podden Queerents | Avsnitt 6: Krama en ställföreträdande förälder

I nyaste Queerents pratar Olivia och Catzo om föräldrar som avvisar sina barn. Zoom
Foto: Linnea de la Chapelle/SPT

I nyaste Queerents pratar Olivia och Catzo om föräldrar som avvisar sina barn.

I veckans avsnitt av podcasten Queerents pratar Olivia och Catzo om föräldrar som inte accepterar sina queera barn och om Helsingfors Pride. Dessutom avslöjas en hemlighet!
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Många unga, och äldre, hbtiq-personer tampas dagligen med acceptans. Att bli accepterad och älskad som den man är, är fortfarande inte en självklarhet, inte ens i världens näst mest jämställda land.

Ett ständigt sökande efter bekräftelse som möts av ett tystlåtet avvisande kan orsaka livslånga trauman. Precis som ett direkt ogillande och nobbande gör.

Ett sätt att råda tillfällig bot på det här är ställföreträdande föräldrakramar. Under Helsingfors Pride kommer det att finnas möjlighet till accepterande kramar för de som behöver en axel att luta huvudet mot. Det är en liten gest, men kan betyda oerhört mycket för en person som aldrig fått känna föräldraacceptans.

I Maslows behovshierarki kommer trygghet på andra och kärlek på tredje plats. Som det allra viktigaste behovet är de fysiologiska behoven. Till dem kan man också räkna närhet till en annan människa.

Annons
Små mänskliga möten kan lösa upp år av inre knutar, för en liten stund.

Är du en förälder eller vuxen i lagom ålder att ha vuxna barn? Det finns möjlighet fördig att delta och dela ut kramar till dem som behöver. Kontakta oss på queerentspodcast@gmail.com så förmedlar vi dig vidare.

Alla har rätt att bli sedda för den de är.

 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Lyckliga människor sparar mest – de som anser sig vara mycket lyckliga sparar 400 euro per månad

Gör pengar en lycklig? Enligt Sparbarometer är det i alla fall de som anser sig vara lyckliga som sparar mest.
Foto: Pixabay/SPT

Gör pengar en lycklig? Enligt Sparbarometer är det i alla fall de som anser sig vara lyckliga som sparar mest.

Lyckliga människor sparar och planerar sin ekonomi på längre sikt än mindre lyckliga människor. Sambandet mellan lycka och sparande framgår av Sparbankens färska Sparbarometer-undersökning.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan