|

I natt draftas supertalangen Zion: "Ingen är som han"

NyhetsbildZoom
Zion Williamson tar steget till NBA i natt. Foto: Nell Redmond/AP/TT
Han är en av de mest hajpade basketspelarna genom tiderna. I natt draftas unika talangen Zion Williamson i NBA. "Folk frågar mig vem han påminner om. Ingen. Ingen är som han", säger TV-experten Steve Smith.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Alvin Gentry kunde inte göra mycket annat än att slå ut med armarna i chock. Som NBA-laget New Orleans tränare hade han suttit i ett nästan sterilt, tyst rum med andra representanter för sina respektive lag under draftlotteriet – där ordningen för den kommande draften bestäms – då New Orleans överraskande fick förstavalet.

Ett förstaval som alla vet vad det innebär: New Orleans kommer att få välja Zion Williamson, den största baskettalangen på år och dagar. Många jämför hajpen kring Williamson med den superstjärnan LeBron James skapade 2003.

– Fuck yeah! Jag är ledsen för reaktionen. Eller nej, det är jag inte, sa Gentry medan han frikostigt delade ut high fives i rummet.

Så, varför är Zion Williamson så omtalad? För att han är unik. Williamson är en två meter lång forward som väger 130 kg men som rör sig med explosiv fart och har en nästan skrämmande atletisk förmåga. Och han hoppar så otroligt högt att det, enligt experterna, knappt borde vara möjligt med den kroppen.

– Ingen hoppar som han. Det finns ingen annan spelare som han påminner mig om, säger experten Steve Smith.

Jämförelser är svåra att göra, vilket inte stör Zion Williamson alls.

– Jag vill bara vara mig själv, jag försöker inte vara någon annan. Jag försöker bara att vara den första Zion, säger han.

Efter draftlotteriet spreds ett videoklipp där Williamson såg ut att reagera negativt på att hamna i New Orleans. Men enligt egen utsago bryr han sig inte särskilt.

– Jag vill bara spela i NBA. Jag hade inget favoritlag när jag växte upp. Jag vill bara vara en del av ligan. Oavsett vilket lag jag hamnar i så vet jag att jag kommer att ge allt jag har.

I natt, finsk tid, är det dags för NBA-draften. Memphis väljer som tvåa och New York som trea.

Kommentarer
|

FM-silver för Jaros B-juniorer: "Vissa gånger faller kemin på plats"

Nyhetsbild
Jaros B-juniorer tog FM-silver. Foto: Sören Bäck
Jaros B-juniorer tog ett historiskt FM-silver efter 0–0 mot RoPS, medan TPS vann med 3–2 mot tidigare serietvåan Inter.

Mest läst senaste veckan