|

Kina "tillåter inte" Hongkong-samtal på G20

NyhetsbildZoom
Kinas president Xi Jinping under ett möte med USA:s president Donald Trump. Arkivbild. Foto: Andy Wong/AP/TT
Kina kommer inte tillåta att G20-länderna diskuterar situationen i Hongkong när de möts i Osaka i Japan på fredag, enligt landets biträdande utrikesminister Zhang Jun.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Miljoner människor i Hongkong har de senaste veckorna protesterat mot ett lagförslag som skulle göra det möjligt att lämna ut brottslingar till bland annat Fastlandskina.

USA:s utrikesminister Mike Pompeo har sagt att president Donald Trump kommer att ta upp Hongkongfrågan under mötet, där Trump och Kinas president XI Jinping ska ha ett möte på tumanhand.

Men en diskussion om Hongkong är inte aktuell, enligt Zhang, som säger att mötet ska fokusera på globala ekonomiska frågor och att de inte kommer att tillåta samtal om Hongkong.

– Hongkongs sak är Kinas egen sak och inget främmande land har rätt att komma emellan, säger ministern under en presskonferens där han påminde om att Hongkong är en speciell administrativ region i Kina.

Kommentarer
|

Misstänkt gömde sig i hemlig bunker i tre år

Nyhetsbild
Polisens utredare undersöker bunkern i skogen någon mil från staden Wasau i Wisconsin. Foto: WSAW-TV/AP/TT
I februari 2016 försvann Jeremiah Button, 44 år. Det var då bara några veckor tills han skulle ställas inför rätta för sexbrott mot barn och barnpornografibrott i USA. I över tre år gömde han sig i en egentillverkad bunker.

Mest läst senaste veckan