|

Utvilat Sverige ska knäcka Kanada: "Förhoppningsvis en fördel"

Ett utvilat svenskt landslag ska vara nyckeln till seger i åttondelsfinalen mot Kanada, hoppas Caroline Seger (till vänster). Zoom
Foto: Janerik Henriksson/TT

Ett utvilat svenskt landslag ska vara nyckeln till seger i åttondelsfinalen mot Kanada, hoppas Caroline Seger (till vänster).

Sverige har roterat kraftigt i startelvan under VM. Kanada har knappt rört sin. Frågan är vilket lag som valt rätt inför åttondelsfinalen på Parc des Princes i Paris.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sverige har använt sig av arton olika startspelare i sina tre inledande gruppspelsmatcher. Kanadas motsvarande siffra är tretton.

Bara fyra spelare i Sverige – mittfältaren Caroline Seger, målvakten Hedvig Lindahl, backen Linda Sembrant och mittfältaren Kosovare Asllani – har startat i samtliga matcher hittills. I det kanadensiska laget har nio av elva spelare prenumererat på en plats i startelvan.

Det är tydligt att Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson och Kanadas danska dito Kenneth Heiner-Möller tänkt olika i matchningen inför kvällens åttondelsfinal på Parc des Princes.

Sveriges lagkapten Caroline Seger vill låta matchen vara ett facit.

Annons
– Vi får se hur det har påverkat oss. Helt spontant skulle jag säga att det inte har påverkat oss någonting på grund av att vi är många som spelat tillsammans under lång tid. Förhoppningsvis är det en fördel med tanke på att många spelare fått lugn och ro och vila, säger Seger.

Inför Sveriges gruppspelsfinal mot USA (förlust med 0–2) i torsdags gjorde Gerhardsson hela sju förändringar. Heiner-Möller dömer inte honom utifrån det.

– Jag vet inte om han ville vila spelare eller om han gav upp matchen. Men det tror jag inte, eftersom han inte är en sådan typ av tränare. Det kanske var en laguppställning av mer fysiska skäl, säger Heiner-Möller.

Sveriges anfallare Sofia Jakobsson, som spelat i två av tre matcher hittills, tror att den blågula rotationen har varit positiv för laget.

– Om man har vilat i en match så är det klart att man sitter på lite extra energi än om man har spelat, det är ju tajt mellan matcherna. Det kan betyda en del, absolut, säger hon.

I uppladdningen inför VM-åttondelsfinalen har värmen i Paris varit en snackis. Vid avsparkstiden, 22.00 finsk tid, väntas runt 30 graders värme i den franska huvudstaden.

Sveriges medicinska team har varit noggrant med att undersöka spelarnas urinkoncentration och vätskebalans under de senaste, varma dagarna. Proverna har tagits för att hålla koll på spelarnas hälsa.

– De spelarna som inte ligger rätt i vätska är man på. Sedan har vi service hela tiden, på träning och hela den delen. Sömn är naturligtvis också viktigt. Vi hade en väldigt sen match senast och fick en liten dygnsrytm där vi var på hotellet vid två-, tretiden (på natten). Som det ser ut nu börjar vi komma rätt med de här bitarna, säger Peter Gerhardsson.

Avspark i åttondelsfinalen mellan Sverige och Kanada klockan 22.00 finsk tid. Sändningen i Yle 2 och på Arenan startar 21.31.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Myranspelare får chansen i landslaget

Amanda Kass får äntligen testa på flicklandslaget.
Foto: Kevin Åkerlund/Arkiv

Amanda Kass får äntligen testa på flicklandslaget.

En ny Myranspelare får nu chansen i landslaget.

Mest läst senaste veckan