|

Svensken som kan sänka Sverige: "Har varit en tillgång"

NyhetsbildZoom
Kenneth Heiner-Möller och Andrée Jeglertz under Kanadas träning i Paris inför åttondelsfinalen mot Sverige. Jeglertz var förbundskapten för Finlands damer 2010–2016. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Paradoxalt nog kan svensk taktik ta Kanada till VM-kvartsfinal. "Han har varit en tillgång sedan han kom, säger förbundskapten Kenneth Heiner-Möller om sin svenska assisterande tränare Andrée Jeglertz.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nog kan Andrée Jeglertz en hel del om svensk fotboll. Det var han som ledde Umeå till fyra raka SM-guld på 2000-talet.

Men i kväll är han en av en få svenskar som inte håller på Sverige i åttondelsfinalen mot Kanada på Parc des Princes. Sedan förra hösten jobbar Jeglertz som assisterande förbundskapten i Kanada under dansken Kenneth Heiner-Möller.

Ett hemligt vapen i kampen om avancemang?

– Jag tror faktiskt att han skulle gilla att bli kallad vårt hemliga vapen, säger Heiner-Möller.

Dansken skrattar och förklarar att laget har så svårt att uttala svenskens efternamn att de har nöjt sig med "AJ".

– Han har varit en tillgång ända sedan han kom in i laget, och han kommer att vara en tillgång mot Sverige.

– Han vet något om varje enskild spelare (i Sverige) och det är definitivt en tillgång. Men det handlar inte bara om den här matchen. Det handlar om alla matcher som vi har spelat och alla som vi förhoppningsvis ska spela.

Kanadas mittback Shelina Zadorsky har också ett förflutet i Sverige, i damallsvenska Vittsjö. Hon säger så här om fördelen av att ha en svensk, och en dansk, vid spakarna inför matchen mot Sverige:

– Det är kul att skoja om det i omklädningsrummet, med ledarstaben. Men våra tränare är väldigt bra på flera plan, och vi har jobbat väldigt hårt tillsammans för att bygga upp vår spelidé. Det är det som har tagit oss så här långt.

– Det spelar ingen roll vilka nationaliteter de har, vi ser fram emot att vinna.

Avspark i åttondelsfinalen mellan Sverige och Kanada klockan 22.00 finsk tid. Sändningen i Yle 2 och på Arenan startar 21.31.

Visa fler
Kommentarer
|

Ronaldo: "Gör ont när folk ifrågasätter din ära"

Nyhetsbild
Cristiano Ronaldo. Arkivbild. Foto: Armando Franca/AP/TT
Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo tycker att 2018 var hans tuffaste år på det personliga planet. Det berättade han på tisdagskvällen för portugisisk tv.

Mest läst senaste veckan